Què fem?

Centre geogràfic de Catalunya Santuari de Pinós

  1. Home
  2. »
  3. Centre geogràfic de Catalunya Santuari de Pinós
adreça:
Pinós - Santuari del Pinós Solsonès (el)

 

 

 

Si us agrada visitar punts curiosos no us perdeu anar fins el Centre geogràfic de Catalunya, a tocar del Santuari de Pinós. Des d’aquest punt, situat a uns 940 m d’altitud, es domina una magnífica panoràmica que arriba fins al Pirineu, Collsacabra i el Montseny. A tocar de la Rosa dels Vents teniu un parell de taules de pícnic.

Centre geogràfic de Catalunya amb la Rosa dels Vents

rosa dels vents a pinos

Aprofitant la sortida per situar-nos just al centre geogràfic de Catalunya, des del Lleida Tur ens aconsellen fer aquesta petita ruta.

  • Sortint de Solsona en direcció a Torà (LV-3002), a uns 6 km, es troba un indicador per continuar en direcció a Su i el santuari del Miracle. El conjunt del santuari del Miracle podreu veure l’església i el majestuós altar barroc del segle XVIII.
  • Arribant al poblet de Su, trobareu una carretera a mà dreta que condueix al poble d’Ardèvol, on es pot pujar a la torre de defensa de forma quadrada i situada al mig de la vila. Aquesta torre havia estat recoberta i engruixida exteriorment amb pedres treballades i transformada en una gran torre cilíndrica pels volts del segle XII.
  • Molt a prop es pot visitar el Santuari de Pinós, on, a pocs metres, una rosa dels vents esculpida en pedra ens indica que ens trobem al centre de Catalunya. Seguint la carretera de Calaf, podrem arribar fins a la Molsosa i el nucli de Prades.

Santuari de Pinós

Santuari de Santa Maria de Pinós

foto web Catalunya medieval. Teniu més fotos i informació sobre el Santuari.

 

Les fotos de la portada són del la Carme i l'Ignasi, trobades al wikiloc

 

+ rutes pel SOLSONÈS

 

 

INSTAGRAM