Castell de Penyafort al Parc del Foix

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Penyafort al Parc del Foix
adreça:
Santa Margarida i els Monjos Alt Penedès (l')
coordenades: 41.264723 / 1.636041

 

 

El Castell de Penyafort està situat al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos, dins dels Parc del Foix. La fortificació és un conjunt arquitectònic que data del s.XI que inclou elements d'origen medieval, barroc i neoclàssic. Els seus inicis es troben al voltant d’una torre de defensa amb algunes dependències annexes en les que l’any 1285 nasqué Raimon de Penyafort, que amb els anys es convertiria en Sant Raimon de Penyafort. El castell és visitable cada segon diumenge de mes. Visites guiades, cal reserva.

 

Castell de Penyafort. La visita

Us deixem la visita que va fer la Isabel des de Pasajes y Paisajes. Una visita guiada que us permet contemplar algunes de les estances i comprovar les visites sobre el pantà de Foix i part de l'Alt Penedès.

  • L'edificació es un conjunt arquitectònic en form U que està formada per l'església, un convent i l'edifici residencial. No té l'aparença típica d'un castell però si la seva majestuositat. La visita recorre gran part del conjunt encara que no tot és visitable.

Castell de Penyafort cuina

  • A la primera part de la visita correspon a l'església i la torre que encara conserva els frescos a les parets. S'accedeix a l'interior de la torre per un fosc passadís. L'església conserva l'estructura de nau central i capelles i disposa d'una cripta (zona no visitable).
  • De l'exterior podreu visitar els jardins on hi destaca el pou i un petit passeig amb arbres.
  • Finalment s'arriba a la zona residencial. Aquí podreu visitar algunes de les estances com el saló, sala de costura, la cuina...

Castell de Penyafort ruta

ruta per la ribera del Foix a Penyafort

  • La visita dura aproximadament una hora. Al pàrquing teniu un punt d'informació i l'inici d'una petita ruta pels voltants del castell i la ribera del riu Foix. Molt a prop teniu l'àrea de lleure de La Marina.

Àrea de lleure de la Marina

Àrea de lleure la Marina Pantà de Foix

veure fotos i info a Som de pícnic

Disposa de taules de pícnic força separades i molt espai sota els pins. Accés directe al pantà.

.

Altres llocs d'interès