Què fem?

Camí de la molsa a Vilallonga de Ter

 1. Home
 2. »
 3. Camí de la molsa a Vilallonga de Ter
La Roca de Pelanca
Vilallonga de Ter
La Roca de PelancaVilallonga de Ter
adreça:
Vilallonga de Ter Ripollès (el)

 

 

 

La ruta circular del Camí de la molsa a Vilallonga de Ter es fa com un agradable passeig entre boscos caducifolis i prats de pastura. Durant l'itinerari passareu pels petits pobles de l'Abella i la Roca de Pelanca. De tornada podeu fer parada a la zona de la Font Negra, un bonic paratge amb taules de pícnic. Ens trobem dins el Parc Natural Capçaleres del Ter i del Freser.

 

Camí de la molsa a Vilallonga de Ter. Dades i mapa

 • Temps: 2:30h
 • Distància: 6,2Km
 • Dificultat: fàcil

itinerari autoguiat amb l'app de natura Local

 

Ruta circular per Vilallonga de Ter. Itinerari

La ruta comença des la plaça dels Països Catalans, al costat de l'església de Sant Martí de Vilallonga.

Vall del Ter fins a Camprodon. La Roca i LLanars

ruta per la Vall de Ter

 • Continueu baixant el poble per creuar el Ter i enfilar-nos per l'obaga del davant. Aquest primer tram és costerut però després es suavitza una mica.
 • La ruta continua passejant pel bosc caducifoli de feixes i avellaners, amb ombra a l'estiu i despullats a l'hivern per deixar passar l'escalfor del sol. El bosc s'alterna amb bonics prats d'herba.

cami de la molsa a vilallonga de ter

 • El tram, més planer, ens porta fins la zona més obaga on podreu gaudir de bones vistes de la Vall de Camprodon. Abans, però, passareu pel petit poblet de l'Abella. Per la Vall de Pelanca amunt arribaríeu a la Collada Verda per passar a Pardines.

Roca de Pelanca

La Roca a Vilallonga de Ter.

 • Desfent el camí un centenar de metres i, ara sí, podreu gaudir de la Vall de Camprodon i els seus petits pobles. Passareu per La Roca de Pelanca, un petit poblet encimbellat presidit per la les runes de l'antic castell on podreu fer un tomb tomb pel poble. Al seu darrere es veuen els pobles de Llanars i Camprodon.

cami de la molsa a vilallonga de ter

 • Ja de tornada cal pujar una mica per agafar un bonic corriol, el Camí de molsa, sota una volta d'avellaners i freixes camí a Vilallonga de Ter.
 • Abans d'arribar-hi podeu parar a l'àrea de la Font Negra, on trobareu taules de pícnic i la curiosa font que brolla de les roques.

El drac de Vilallonga de Ter

Mirador del drac a Vilallonga de Ter

El Drac de Vilallonga de Ter. El Mirador del Drac el trobareu resseguint l'antic camí de les Roquetes de Vilallonga de Ter que arriba fins el turó que presideix el poble. Durant el curt itinerari us anireu trobant diferents escultures de metall totes relacionades amb l'antiga llegenda. Dos cops al dia el drac ofereix un espectacle de llum i so que no us podeu perdre.

Àrea de pícnic de la Font Negra de Vilallonga de Ter

area de la font negra a vilallonga de ter

àrea de la Font Negra a Som de pícnic

Disposa de taules de pícnic en un bonic entorn. Hi podeu arribar amb cotxe. Des d'aquí surten diferents camins per fer passejades i excursions. Des de la web de Som de pícnic proposen arribar-vos, fent un passeig, fins la Font Blanca. A l'enllaç teniu tota la informació.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens pel Ripollès