Què fem?

Balconet de Santa Linya

  1. Home
  2. »
  3. Balconet de Santa Linya
adreça:
Santa Linya - Les Avellanes Noguera (la)
coordenades: 41.9294066 / 0.8007395

 

 

 

Dins del municipi de les Avellanes i Santa Linya, sortint de la mateixa població de Santa Linya per la pista forestal que porta cap a les ermites de Sant Marc i de Sant Urbà, hi trobem un trencant que ens condueix a un lloc meravellós amb unes vistes impressionants: "El Balconet de Santa Linya". Impressionants vistes sobre el Pantà de Camarassa. Porteu els prismàtics, hem llegit que si teniu sort podreu veure algun rapinyaire.

 

Balconet de Santa Linya

  • Distància: 4,5 km
  • Temps:
  • Dificultat: baixa
  • Tipus ruta: lineal
  • Inici: sortint de la mateixa població de Santa Linya

Balconet de Santa Linya

El recorregut transcorre a través d'espais naturals per un camí antic i pista forestal fins al mateix balconet. L'accés està perfectament senyalitzat. Un cop hàgiu arribat hi trobareu bancs per seure i gaudir de les vistes a la zona protegida de l'aiguabarreig del Segre i la Noguera Pallaresa, paratge que es caracteritza pel seu gran interès ecològic, geològic i amb una gran vista panoràmica. A la part de baix es pot veure la línia de tren de Lleida a La Pobla de Segur, el Tren dels Llacs.

foto @Emili Vilamala treta del facebook de Catalunya Experience

La cova gran de Santa Linya

cova gran de Santa Linya

Si feu l'excursió fins el mirador abans o després us podeu passar per aquesta impressionant cova;  la Cova Gran de Santa Linya. Es un punt d'escalada i també zona arqueològica. L'itinerari des de l'aparcament és d'uns deu minuts per pista.

Altres llocs d'interès

 

La Noguera amb nens

Terres de Ponent amb nens

+àrees de pícnic