baner cavatast

Què fem?

Montsec d’Ares i pujada a Sant Alís amb nens

  1. Home
  2. »
  3. Montsec d’Ares i pujada a Sant Alís amb nens
adreça:
Àger, Noguera (la)
coordenades: 42.052528 / 0.743583 (Coll d'Ares)

 

 

El Montsec d'Ares és el sector central de la Serra del Montsec, que separa la Conca de Tremp, al Pallars Jussà, de la Vall d'Àger, a la Noguera. La Serra del Montsec és un indret d'especial bellesa, parets escarpades, multitud de coves, troballes de fòssils i un cel net ideal per les activitats. astronòmiques. La zona és coneguda, també, per la pràctica del parapent. La sortida al Montsec d'Ares i pujada a Sant Alís amb nens transcorre pràcticament per pista i no presenta dificultat. Es recomana portar prismàtics i càmera per poder observar les aus i les baixades dels esportistes en parapent. La zona està inclosa dins el Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Montsec d'Ares i pujada a Sant Alís amb nens

Serra del Montsec

 

Montsec d'Ares i pujada a Sant Alís amb nens. Dades i mapa

  • Distància: 4,5 km.
  • Temps: 2 hores amb moltes parades.
  • Dificultat: fàcil
  • Inici: esplanada passat el Coll d'Ares.

Montsec d'Ares i pujada a Sant Alís amb nens

 

Pujada al cim de Sant Alís al Montsec. Itinerari

Des d'Àger es puja per la pista asfaltada que porta fins el Parc Astronòmic del Montsec. Des d'aquí continuar fins a dalt del Coll d'Ares. Un cop al coll seguir el desviament de la dreta i deixar el cotxe a l'esplanada. A l'altra part de l'esplanada hi ha un mirador amb un panell informatiu que senyala els cims més importants del Pirineu Aragonès.

La pujada fins a dalt del Sant Alís (1.675m) segueix la pista per la part superior de la carena fins el peu de la muntanya.

Montsec d'Ares i pujada a Sant Alís amb nens

Seguir la pista fins que pugeu veure el cim de Sant Alís. En aquest punt la pista segueix per l'esquerre, mentre que per la dreta un camí, pedregós, puja directe al cim. A dalt es troba el vèrtex geodèsic, una caseta del guardes forestals i una estació metrològica.

Sant Alís és una dels cim que apareix en el llistat del 100 cims de la FEEC.

 

 

Save

Save

Save

etiquetes: