Marcant límits amb la cinta blava
|

Marcar límits amb la cinta blava

Marcant límits amb la cinta blava

A través de les xarxes hem vist la foto i un petit vídeo d’aquesta cuina. Es tracta d’una manera molt visual de marcar límits amb la cinta blava. El perill de travessar-la és el perill d’apropar-se als focs i al objectes perillosos de la cuina. De seguida ens ha vingut al cap si nosaltres, amb els nostres fills, hem fet servir aquesta tècnica o alguna de similar. Solen ser útils aquest tipus d’elements per fer aturar als nens o el fet de prohibir passar els incita a fer-ho?

Marcar límits amb la cinta blava

Marcar límits amb la cinta blava

veure font original

L’article, com altres que hem publicat, estan fets des d’una perspectiva personal amb l’objectiu de ser un punt de partida per a les vostres reflexions. Creiem que als nens, igual que passa en determinats àmbits amb els adults, hem de saber posar límits a determinats fets o conductes. Hem de saber dir fins aquí podem arribar, dir prou o simplement un no. Fer-ho i explicant-ne els motius pot facilitar l’èxit de la cinta o qualsevol altre cosa.

És evident que no tots els nens son iguals i que no tots els pares eduquem els fills de la mateixa manera. Nosaltres creiem que no és dolent posar límits als nens, ja sigui per la seva seguretat o simplement perquè el que volen fe encara no els toca per edat o per algun altre motiu general.

Posar límits als fills no ha de ser traumàtic sempre que ho fem de manera coherent. Es a dir, que allò que prohibim avui sigui acceptat com a bo demà o qualsevol altre dia perquè a nosaltres, adults, ja ens està bé i no volem discutir. Si limitem de manera aleatòria, segons ens convé, no ajudem als fills a entendre quan és correcte i quan no és correcte fer les coses.

Aixecar els límits de maner puntual. Tornant a l’exemple de la cinta a la cuina. Si tenim la cinta blava al terra de la cuina, per exemple, i no estem cuinant podem posar un indicador per imaginar que la cinta no té l’efecte de barrera. Així aixequem el límit físic de manera coherent i pactada amb el nen.

L’exemple de la cinta com ja hem dit és una forma molt visual i fàcilment comprensible per als més petits. El més difícil és saber marcar de la mateixa manera els límits quan aquests no corresponent a un espai físic. Conductes intolerants, agressions verbals, indisciplina…

Educar als fill és també saber-los posar límits adaptant-los sempre a les diferents edats de cada fill.

+ educar en família

INSTAGRAM

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat