Els millors plans: el millors racons, les millors activitats i les millors sortides
|

Els millors plans: el millors racons, les millors activitats i les millors sortides

Fa temps que volíem escriure un article referit a la utilització de l’adjectiu millor per a designar plans, indrets, sortides o activitats. I és que nosaltres, tret que hàgim tingut un lapsus, no el fem servir. A no ser, és clar, que li posem la preposició al davant. Els millors plans: dels millors racons, de les millors activitats, de les millors sortides... Obrint el ventall a altres opcions igual o més bones. No és cap crítica, tothom té dret a escriure com vulgui, és només una constatació molt personal. I perquè ho diem, perquè des de totnens creiem que les sortides, plans, activitats i indrets els heu de qualificar vosaltres, ja que es tracta de propostes subjectives que ens agraden a nosaltres. Una excursió pot agradar-nos molt i trobar-la ideal per fer en família, però a algú altre no li ha acabat de fer el pes.

Els millors plans: el millors racons, les millors activitats i les millors sortides

Els millors plans: el millors racons, les millors activitats i les millors sortides a Catalunya

Evidentment, sempre hi ha aspectes objectius que fan qualificar una sortida, activitat o ruta com a bona. Disposa de serveis adequats i nets, pensa amb les persones amb capacitats reduïdes, l’itinerari està ben indicat, els elements que hi trobem estan en bon estat… O fins i tot podem dir que és una ruta fàcil, una activitat atractiva, un preu raonable o un magnífic paisatge. I és que pensem que si ens acostumem a dir sempre que allò és el millor del millor caiem en la temptació de fer veure als nens que la resta no és bo. I per sort a Catalunya tenim un gran ventall de possibilitats per gaudir d’experiències boniques i interessants encara que no estiguin entre les millors o les més conegudes o publicades a les xarxes socials.

Els millors nens

I de les sortides i activitats passem als nens. És fàcil caure en la temptació de qualificar als fills com els millors en alguna cosa. És el millor en bàsquet, la millor en matemàtiques, la millor amiga, la millor de la classe o el que fa els millors treballs. Ho podem pensar i està molt bé, però no podem dir-los als nens comparant-los amb els altres. Cadascú és com és i no tothom té ni les mateixes capacitats ni els mateixos estímuls per ser dels millors. Això no vol dir que no valorem als fills com es mereixen.

Aquestes son unes reflexions molt personals i que admeten molts matisos. I ja ho veieu, com sempre, saltem d’un camp a un altre. I d’una idea a lligar-la, bé o malament, a una altre. Des de totnens mirem de portar-vos plans, activitats, receptes, treballs manuals… que ens agraden i que pensem que també us poden anar bé per planificar algun dels millors plans per fer en família.

PARLEM DE…

EDUCAR EN FAMÍLIA

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat