Caragols de pa amb llavors

A partir d’una foto que hem vist a Instagram ens hem engrescat a fer uns caragols de pa amb llavors. Una recepta que els nens gaudiran molt ja que es treballa d’una manera que els més petits coneixen prou bé de quan fan xurros amb la plastilina o el fang. En aquest cas amb una massa fresca de pizza. Avui els hem decorat amb llavors i un polsim de sal però els podeu decorar amb altres ingredients, dolços o salats.

Caragols de pa amb llavors. Ingredients

  • 1 làmina de massa fresca de pizza
  • llavors segons el gust (pipes, pipes gira-sol, lli, sèsam…)
  • un polsim de sal
  • ou per pintar

Caragols de pa amb llavors

No tenim cap tallador amb la silueta d’un cargol i innocents de nosaltres ho hem provat fent-ne un de filferro. Fins que hi hem pensat! Hem anat a l’estanteria de les manualitats. Fem xurros!

Recepta de caragols de massa de pizza amb pipes

Caragols de pa amb llavors

Elaboració de caragols

Esteneu la massa i si la voleu més fina passeu-hi el corró. Talleu tires, una a una, del gruix d’un dit. Al separar-la s’estirarà. Talleu la tira per la meitat. Feu un xurro de la tira.

Podeu fer els caragols de dues maneres:

Nosaltres hem anat provant com muntar el caragol. Ho podeu provar i mirar quina us agrada més. Les peces del caragol s’enganxen fàcilment sobretot després de pintar-les amb ou abans d’enfornar.

  • Un cop teniu el xurro aneu fent un cercle i ja teniu la casa del caragol. Un dels costats el separeu per fer-ne el cos i el cap. Feu un tall per separar les banyes. Per la cua necessiteu un trosset de xurro. Enganxeu-lo a la closca del caragol.
  • Un cop teniu el xurro talleu un tros per fer el cos, de la cua fins el cap. Amb l’altre tros feu la closca fent un cercle. Enganxeu les dues peces.

Quan tingueu tots els caragols fets i posats sobre el paper d’enfornar ja els podeu decorar. Primer pinteu-los amb una mica d’ou. L’ou us ajudarà a enganxar el caragol i també les llavors. Aneu posant les llavors com us agradi, mireu de fer-los tots diferents així gaudireu més. Xafeu, de manera suau, les llavors a la massa. Poseu un polsim de sal sobre de cada caragol (opcional).

Enforneu uns 10 minuts a 180º.

Caragols de pa amb llavors

Llestos, ja podeu fer una cursa de caragols! Nyam, nyam!

No hem fet tota la massa de caragols, amb la resta hem fet coca de vidre!

Què poden fer els petits cuiners?

Encara que com sempre depèn de cada edat poden fer-los pràcticament sols. Una recepta que es fa com si els nens fessin una manualitat amb plastilina o fang. Fer xurros, embolicar, pintar i decorar. Divertit i fàcil.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

Bon profit!!!

+ receptes per fer amb nens