totnens-aprenem-llibre-geometria1

veure font original

La manualitat d’avui està pensada per treballar, de manera lúdica i visual, les matemàtiques, i en concret la part de les figures geomètriques. Veure com encaixa una figura dins una altra d’una manera molt visual i alhora elemental i fer-ho tot creant un petit llibre d’estil pop-up fet pels nens, facilita enormement l’aprenentatge.

Què necessiteu per a fer el petit llibre de la geometria ?

  • Perquè el petit llibre de geometria sigui més atractiu podeu fer servir cartolines de colors, mireu de trobar les que tinguin els colors més vius, n’hi ha de colors fluorescents.
  • Us deixem el pdf amb les plantilles de les 6 figures geomètriques.
  • unes tisores
  • un retolador permanent
  • una grapadora o cola

 

totnens-aprenem-llibre-geometria4

Com fer el petit llibre de geometria

totnens-aprenem-llibre-geometria5

  • Imprimir el pdf. Si l’heu imprès directament a la cartolina només haureu de retallar cada figura tal com marca el model.
  • Si imprimiu el pdf en un full en blanc retalleu els models i copieu-los a les cartolines que heu triat. Retalleu les cartolines.

És important mantenir les mides de cada figura, d’aquesta manera podreu muntar el llibre de manera correcte, és a dir, podreu veure totes les figures alhora quan estigui tancat.

Enganxeu o grapeu les cartolines en l’ordre correcte: triangle, quadrat, rectangle, hexàgon, octàgon i cercle.

Ja te niu el petit llibre de geometries.

totnens-aprenem-llibre-geometria6

Llibre de la geometria per pintar a mà

totnens-aprenem-llibre-geometria2

Si voleu fer una manualitat més complerta o no disposeu de diferents cartolines els nens poden pintar les figures geomètriques de diferents colors.

Bona feina !!!

Bon aprenentatge !!!