4 contes de dones

4 contes de dones

totnens-centres-interpretacio0000

La Montse de Barrina, d’aprenentatge actiu, ens recomana 4 contes de dones. Quatre històries que ens ajuden a visualitzar tot el que encara queda per fer sobre la igualtat. No son novetats i això demostra, al  nostre parer, que la bona literatura no té data de caducitat.

 

 

4 contes de dones

Un Lloc per a la Rula – Tramuntana

Totes les dones tenen un lloc en aquest món, fins i tot la Rula. La seva família s’encarrega de recordar-li que el seu lloc és a casa fent els llits, preparant el dinar, cuidant dels seus germans, anant a comprar… Però un dia els llibres es creuen a la seva vida. Text Mar Pavón i il·lustracions de la Maria Girón.  A partir de 5 anys

L’Artur i la Clementina – Kalandraka

L’apoderament de les dones és cabdal per a l’evolució de la humanitat. De la mítica col·lecció “A favor de las niñas”, és una història fabulada que reivindica el rol femení dins la societat, lluita contra els estereotips sexistes i denuncia la discriminació. Perquè avui dia es necessiten encara obres sobre la coeducació i la igualtat. Text Adela Turín, il·lustrat per la Nella Bosnia i traduït per la Natàlia López. A partir de 5 anys.

Rosa caramel  – Kalandraka

Que cada pas que fem ens dugui a la llibertat, sols així esdevindrem Guillermines. En el ramat, totes les elefantes són de color rosa, excepte la Guillermina. Aviat descobrirà que les del seu sexe tenen prohibit fer coses reservades només pels mascles. Com que no accepta aquesta tradició, aviat mostrarà a les seves companyes que la igualtat no és pas una utopia. Text Adela Turín, il·lustrat per la Nella Bosnia i traduït per la Natàlia López. A partir de 5 anys.

Jo vaig amb mi – Thule Edicions

Cadascuna és única i irrepetible. Somnia i no deixis que ningú et tregui els pardals del cap. A una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Què pot fer? Els seus amics li aconsellen de tot: que es tregui les cues, les ulleres, el somriure, les pigues, les ales, que no sigui tan xerraire. El nen per fi s’ha fixat en ella, però, amb tant treure’s coses, fins i tot han marxat els ocells del seu cap. I la nena se n’adona que ja no és ella i decideix recuperar les seves cues, les ulleres, el seu somriure, les seves pigues, les seves ales, les seves paraules…Text i il·lutracions Raquel Díaz Reguera. Per a lectors de 7 a 10 anys.

 

+ literatura infantil

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat