La ciutat dels animals de Dimoni Pelut Edicions
| |

La ciutat dels animals

La ciutat dels animals de Dimoni Pelut Edicions

La ciutat dels animals és un àlbum il·lustrat que podríem classificar com a llibre joc de buscar i trobar. Ara bé, també és un bon catàleg de bestiari. Hi trobareu animals propers i coneguts i altres de llunyans de noms que en molts casos us caldrà buscar. Amb unes il·lustracions grans i escenes a dues pàgines podeu llegir el petit text per començar el joc. Una ciutat plena de moviment, color i diversitat.

 

Una ciutat d’habitants amb ales i quatre potes amb moltes coses per fer

La ciutat dels animals de Dimoni Pelut Edicions

Us trobareu una ciutat molt singular on viuen tota mena d’animals completament humanitzats. Disposen de teatre, biblioteca, mercat, jardins… fins i tot d’un hivernacle i fira d’atraccions. Cada doble pàgina de l’àlbum és l’escenari d’una de les zones d’aquesta ciutat d’animals i un petit text us la descriu a partir de la presentació d’algun dels seus habitants. En aquesta singular ciutat hi conviuen ambients molt propers a nosaltres i altres, com la del mercat o els banys, d’aires llunyans.

 

Buscar i trobar, un joc fantàstic per descobrir

La ciutat dels animals de Dimoni Pelut Edicions

Inevitablement, quan un té un llibre joc de buscar i trobar li ve al cap els llibres del Wally. En aquest cas l’ única semblança amb el Wally és que podeu jugar a buscar. A la ciutat dels animals podeu descobrir un munt d’animals “nous” i mirar d’identificar-los pel seu nom: l’harmatà saharià, el coatí, el capibara, l’armadillo, la iguana… o la diversitat de micos com el mandril, els macacos, els titís o el nassut. Un joc lúdic i entretingut que obre moltes portes per allargar la lectura. Personalment, hi hem trobat a faltar un llistat amb els noms dels animals que hi surten, ajudaria a fer la cerca i a aprendre noms d’animals nous.

També hi apareixen animals prou coneguts i propers com la cadernera, el teixó, el gall, la guineu, el ratolí (n’hi ha de moltes espècies), l’eriço, la cigonya, el senglar… i altre de llunyans i molt coneguts com l’elefant, l’ant, l’os, el tigre o la morsa. Animals de la selva, la pradera, la tundra i la sabana.

Cada doble pàgina inclou un text curt que serveix com a punt de partida per jugar a buscar. Un text que ens parla d’alguns dels ciutadans d’una manera simpàtica i divertida convidant-nos a trobar-los per veure que fan, com son i amb qui estan. Punt de partida, si es vol, per observar cada racó d’aquesta particular ciutat.

 

Una ciutat de colors i moviment

La ciutat dels animals de Dimoni Pelut Edicions

Les il·lustracions de la Sara Loulendo omplen tots els fulls de colors i moviment. Escenes a doble pàgina amb dibuixos grans i plens de detalls. Colors gens estridents i personatges que sempre tenen coses a fer, menjar, dormir, fer esport, llegir… o observar als companys. Una ciutat on ningú s’avorreix i on tots conviuen en una envejable harmonia.

 

La ciutat dels animals de Dimoni Pelut Edicions

 • Títol: La ciutat dels animals
 • Editorial: La ciutat dels animals
 • Ressenya: totnens
 • Col·lecció:
 • Pàgines: 32
 • Escrit per: Emmanuelle Mardesson
 • Il·lustrat per: Sarah Loulenda
 • Traducció: Mireia Alegre
 • Any: octubre 2023
 • Idioma: català
 • Per a lectors: totes les edats
 • ISBN: 978-84-126034-2-2

anar a la biblioteca de totnens

+ literatura infantil i juvenil

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *