llibres per la calma o la relaxació

Inspirat i pensat per a pares, mares, nens, llibreters i qualsevol que es trobi que les tasques diàries el superen i no aconsegueix tenir temps ni per a respirar. Comencem! Avui, llibres per recuperar la calma i reflexionar 😊 llibres per la calma o la relaxació

 

llibres per la calma o relaxació

Akiara Books

llibres per la calma o la relaxació

La tria d’aquest mes ens ha sortit emparellada. Comencem amb dues propostes d’una petita i relativament nova editorial, Akiara Books. Amb la Inês Castel-Branco com a editora i autora: Respira i La gota d’aigua.

El primer, Respira,  ja va per la quarta edició. És una història molt tendra on trobem un nen que no pot dormir i a qui la seva mare ajuda a trobar la calma a través de la respiració. Una respiració pausada i conscient. La lectura d’aquest llibre i la pràctica de les pautes respiratòries segur que ens ajuda a tots a trobar la calma que necessitem per ordenar pensaments, idees i allunyar la negativitat i l’angoixa. Publicat el 2015 amb Fragmenta Editorial i reeditat ara sota el segell d’Akiara Books.

La gota d’aigua és la segona proposta de la mateixa editorial Akiara Books. Basat en unes reflexions de Raimon Panikkar sobre la metàfora de la gota d’aigua. Una gota d’aigua que es fon al mar que ens permet pensar en la mort humana no com un fet individual sinó formant part d’una col·lectivitat.

 

VVKids

llibres per la calma o la relaxació

De la mà de VVKids ens arriba una proposta que ja té continuïtat. Parlem de Juguem a fer Ioga, de Lorena Pajalunga i amb il·lustracions de Anna Láng. Un llibre amb unes il·lustracions precioses que ens ensenya a explicar les diferents postures del ioga als més petits. Un recurs per treballar la respiració i la meditació d’una forma amena i, el més important, que podem practicar en família. Es va publicar el 2017. Aquest any tenim una segona part amb Juguem a fer Ioga per anar a dormir. En la mateixa línia que l’anterior, però amb enfoc principal a treballar aquell moment previ a anar a dormir que de vegades tant ens costa.

 

Tramuntana Editorial

llibres per la calma o la relaxació

La següent proposta és Calma, de Carol Thompson. Un conte que ens dona pistes de què fer quan surt el geni que portem a dins o quan ens enfadem amb els que ens envolten. Respirar, relaxar-nos, pensar en una cosa que ens agrada molt, en aquell lloc o moment en què vam ser feliços i al final, recuperar la calma.

I per últim, El mar, de Jairo Buitrago i Alejandra Estrada. Un àlbum preciós que amb unes il·lustracions i molt poques paraules ens porten al mar i la calma que inspira.

 

Bones lectures !

Recull proposat des de la Llibreria El gat pelut

 + Literatura infantil i juvenil