totnens-manualitats-plastinina6

Les tres manualitats que us presentem avui han estat trobades a la mateixa pàgina web d’activitats per a nens, Emma Owls, totes tres treballen amb plastilina feta a casa (mireu recepta) que té una consistència suau i és més duradora que la convencional. Les manualitats, però, es poden fer amb qualsevol marca i color de plastilina, la que tingueu per casa per les manualitats i jocs dels nens.

Hem portat les tres activitats per fer amb els nens perquè cadascuna d’elles fa servir de manera diferent la plastilina; per fer monstres amb pasta com macarrons o fideus, per descobrir el traç o rastre que deixen determinades espècies de la cuina o per treballar el sentit de l’olfacte. A partir d’aquestes tres propostes podeu fer-ne les varietats que vulgueu, depenent, com sempre us diem, dels ingredients que tinguen per casa.

 

Inspiradors monstres amb plastilina i diferents pastes per cuinar

totnens-manualitats-plastinina1

totnens-manualitats-plastinina5

Aquesta primera proposta està indicada per als més petits. Per fer-la més atractiva poseu, com en la foto, els diferents tipus de pasta, els ulls i la plastilina en un plat o safata perquè el nen pugui escollir el que necessita veient tot els que té.

Treballant les empremtes de les espècies culinàries en la plastilina

totnens-manualitats-plastinina2

Poseu, també, en un plat o safata les diferents especies, quan més diferents i de formes singulars, millor: clau, nou moscada, fulles de llorer, estrelles d’anís, granets de pebre…

totnens-manualitats-plastinina4

Aplanar la plastilina amb un rodet i anar passar cada espècie per deixar-hi l’empremta.

Distingir les olors en una massa de plastilina

totnens-manualitats-plastinina3

Quan feu la plastilina podeu fer boles amb sabors i olors diferents, utilitzeu les essències que tingueu per fer pastissos, també podeu afegir unes gotetes de suc. Els nens poden moldejar la seva bola fent galetes o pastissos de plastilina amb olor. Us pot servir, també, per treballar l’olfacte.

Bona feina !!!