Recollim en aquesta entrada 10 llibres de coneixement per aprendre conceptes i curiositats. Si li doneu una ullada veureu que la selecció és força particular. Llibres que ajuden a fer preguntes sobre coses, llibres que expliquen conceptes, que ens apropen al món animal, a l’univers, als descobriments… en alguns casos de manera atractiva i singular. La tria és personal i independent. Obriu els ulls, mireu, llegiu i apreneu de manera apassionada i divertida.

Igual també us pot interessar la selecció de llibres per a nens amb esperit curiós i científic.

 

El cos humà per dins – El cos humà per fora  – Combel Editorial

A partir de la vista, l’oïda i els altres sentits, podràs comprendre què passa fora del cos. Aixeca les solapes d’aquesta guia visual amb curiositats i anècdotes per descobrir com treballa el cos PER FORA! A partir de les ordres que envia, podràs descobrir com funciona el cos per dins! Aixeca les solapes d’aquesta guia visual amb curiositats i anècdotes per descobrir com treballa el cos PER DINS!. Cristina Losantos Sistach i Cristina Junyent . A partir de 5 anys.

Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses – Kalandraka

Un centenar de plantes comestibles reunides en un preciós catàleg vegetal per reivindicar la biodiversitat, la sostenibilitat i l’alimentació saludable. Text de Virginie Aladjidi, il·lustrat per Emmanuelle Tchoukriel i traduit per Mariam Chaïb Babou.

Dins la capsa meravellosa – Flamboyant

L’Alícia és una nena molt curiosa. Li agrada entendre-ho tot. Els dies de pluja són els millors, per fer preguntes: Com sabem si una cosa està viva o no? Com funciona una cèl·lula? Què guarda al seu interior? Acompanya l’Alícia i el seu pare a l’interior de la vida. Deixa’t fascinar pel món de les cèl·lules, l’ADN i els mitocondris. Res sembla complicat si vas de la mà d’un bon guia. Escrit per Salvador Macip i il·lustrat per Emilio Urberuaga.

Un milió d’ostres dalt de la muntanya – Editorial Flamboyant

Com han arribat unes ostres fins a l’alt d’una muntanya? Després de milions d’anys la Terra té molt per explicar-nos. L’Alex Nogués ens guiarà pels misteris de la geologia en aquest preciós i apassionant àlbum il·lustrat per la Mirin Asiain Lora.

Cuando caminábamos por la Luna – Patio Editorial

Hemos enviado al espacio más de 5.000 cohetes, pero solamente doce personas han tenido la fortuna de caminar por la Luna. Este libro relata en detalle la apasionante historia de las expediciones a la Luna, conocidas como «misiones Apolo», y la experiencia de los astronautas que prepararon el camino para llegar cada vez más lejos en el espacio. Autor, David Long Sam Kalda, traduït per Isabel de Miquel. Edat +6 anys.

Nick, el grumet – Símbol editors

El 1768, un jove mariner anomenat Nicholas, d’onze anys, s’embarcà amb el capità James Cook en una expedició que durà tres anys, aventurant-se en un món desconegut i ple de terres estranyes, pobles misteriosos i animals exòtics. Nick, el grumet descriu aquest ric viatge des de la perspectiva del jove Nick.

Pioneres – Barcanova Editorial

El llibre és una selecció de dones catalanes que van fer, per primera vegada, alguna cosa que fins aleshores no s’havia fet mai o que només havien fet els homes. Es tracta de gestes del camp de la ciència, els drets, la política… que han fet avançar la societat i que ens ha fet descobrir una mirada que no existia. Autora Maria Mercè Roca, il·lustrat per Anna Grimal.

La memoria del elefante – Barbara Fiore

La memoria del elefante - Barbara Fiore

Un álbum enciclopédico extraordinario y lúdico con grandes ilustraciones y planchas enciclopédicas llenas de detalles sorprendentes, extraordinarios o simplemente estrambóticos –pero siempre verídicos –, sobre toda clase de temas. Porque en los recovecos de la memoria de un viejo elefante, encontramos, entre otras cosas, animales en peligro de extinción, un planisferio, instrumentos de música, rascacielos y objetos de diseño, árboles y plantas… todo un fárrago de conocimientos acumulados a lo largo de los años.  Autor Sophie Strady, Il·lustratat per Jean-François Martin i traduït per Mercedes Corral. Edat a partir de 8 anys.

El món va dir sí – Takatuka

Un bon dia va començar el món i va començar el temps, i del xoc entre planetes en va sorgir la Terra. I van començar les estacions. I primer vam ser peixos dins l’aigua, després, rèptils i, més tard, mamífers. Vam començar a caminar sobre dues cames i vam fer les nostres primeres eines. I el món semblava enllestit, però d’ençà d’aleshores sempre hem continuat inventant i fabricant coses noves que ens han portat progrés, però també destrucció. I des de llavors el món no s’ha aturat, i nosaltres tampoc. Una reflexió intel·ligent sobre la història de l’evolució i el progrés. Premi de la Crítica de Noruega 2018. Autora Kaia Dahle Nyhus, traduït per Meritxell Salvany. Edat + 6 anys.

El zoom dels animals – Baula

Endevina a quin animal pertany cada detall ampliat del seu cos. Descobreix 50 animals de la fauna més exòtica del planeta! Text Gonzague Lacombe, il·lustracions de Laure du Fay. de 3 a 6 anys.

 

Bones lectures !!!

+ literatura infantil i juvenil

veure llistat de llibreries infantils de Catalunya