Literatura infantil per a petits grumets00

Literatura infantil per a petits grumets

Literatura infantil per a petits grumets00

Ens agrada, de tant en tant, anar repassar alguns dels llibres que ens agraden tot agrupant-los per temàtiques. En aquest post recuperem literatura infantil per a petits grumets. Àlbums il·lustrats i contes que parlen del mar des de diferents punts de vista: la platja, els animals marins, pirates, aventures… I per fer-ho hem escollit algunes novetats sense oblidar els editats de fa temps.

 

Literatura infantil per a petits grumets: platja, ports, sirenes…

Literatura infantil per a petits grumets

  • Els ports, amb els seus fars o sense, són els protagonistes de Puertos de Mosquito Books. Hi trobareu ports petits, ports grans, de mercaderies, d’estiueig, esportius… Ports actuals, antics o moderns, ports marins, fluvials, salvatges… Podreu donar la volta al món saltant de port a port amb tot tipus de detall. Il·lustrat per Victor Medina.
  • A vegades, els llibres d’aparença simple i sense text són dels que més fan volar la imaginació a grans i petits. La Ola de Barbara Fiore Editora  narra, exclusivament amb senzilles pinzellades en tons blaus, un dia de platja d’una nena. Una història tendra plena de situacions alegres i divertides que segur que coneixen els nens.
  • La quotidianitat d’un dia a la platja vist per una nena: fer forats a la sorra, trobar petxines o peus, veure banyador, fer castells, anar a l’aigua… i trobar un punt de referència per no perdre’s. I la veu dels adults que sempre diuen no t’allunyis!, fins que es perd.  A la Platja – Patio de Susanna Mattiangli i Vassela Nikolova.
  • Per acabar amb aquesta selecció us proposem un llibre singular de sirenes. Les sirenes de Belpeixão – Editorial Flamboyant de Magali Le Huche. Una història com les d’abans: amb un conflicte que resoldre, una aventura, una cerca, amors perduts i retrobats, el mar, música i uns éssers misteriosos. Amb la diferència que aquí no hi ha herois sinó heroïnes: tres dones fortes, divertides i valentes que sabran estimular la imaginació dels més petits.

Àlbums il·lustrats del mar

  • Amb l’Inventari dels mars – Editorial Kalandraka els nens trobaran un magnífic catàleg de fauna i flora marina amb un centenar d’espècies de tot el món. Les il·lustracions, detallades i precises, van acompanyades del nom científic i comú de cada espècie. Descobrireu espècies en perill d’extinció, protegides i moltes que coneixeu molt bé. Escrit per  Virginie Aladjidi , il·lustrats per Emmanuelle Tchoukriel i traduït per Mariam Chaïb Babou.
  • Per als qui els hi agrada buscar i trobar a El gran llibre del mar – Editorial Joventut, hi trobareu al detall el fons marí. Un àlbum il·lustrat on podreu trobareu respostes a curioses preguntes sobre la fauna marina. Les meduses són de gelatina? Per què no es congelen els pingüins? Hi ha peixos que volen? de Yuval Zommer.
  • Els llibre jocs, i en aquest cas amb lupes de colors, són sempre divertits. Què s’amaga dins del mar? de Cossetània Edicions de l’Aina Bestard. Per mirar a través de les lupes què hi ha al mar. Comença per la lupa verda de l’escafandre i et semblarà que res s’hi mou. Continua mirant a través de les ulleres de bussejar i hi començarà a aparèixer la vida. Finalment, si mires per la finestra vermella del submarí, hi descobriràs tot un món secret!

 

Literatura infantil per a petits grumets: aventures pirates

Literatura infantil per a petits grumets

  • Quan la família de pirates Jolley-Rogers va anar a viure a Vilaensopida del Mar, els rumors del seu estil de vida van córrer pel veïnat. Però amb tan pocs nens amb qui jugar, la Matilda desitjava conèixer la fascinant família que tenia ben a tocar. Els meus veïns pirates d’Edicions del pirata. De la mateixa editorial podeu llegir les aventures del capità Barbanegra L’enfonsa pirates.
  • Us agraden els pirates i els jocs amb pirates? Doncs amb el llibre Pirates a la vista – Editorial Galera, hi trobareu un fantàstic llibre-joc dels corsaris del mar. Agafeu la lupa de la coberta i navegueu pels set mars amb aquest llibre de pirates que amaga més de 200 secrets. Escrit per David Long i il·lustrat per Harry Bloom. A partir de 7 anys.
  • Us imagineu un pirata baixet que li agrada regalar galetes i testos amb flors? Un pirata que s’ha tatuat un conill al braç i fa un pastís de pinya deliciós? Aquest és El Petit Saül de Takatuka, un petit pirata molt especial que sembla estar fet per cantar cançons marineres, no per brandar una espasa. Fer-se el dur no fa gens per a ell. Un conte divertidíssim d’Ashley Spires sobre un petit pirata que s’atreveix a ser diferent.

 

 

Bones lectures !

 + Literatura infantil i juvenil

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *