10 contes per a petits lectors (02)

Us portem el segon recull de 10 contes per a petits lectors que hem recomanat des del nostre facebook de literatura infantil de totnens . Àlbums il·lustrats i contes que segueixen el primer recull que hem fet per aquest Sant Jordi 2019.  Es tracta d’una selecció molt personal. Contes que ens agraden per diferents motius i que us volem mostrar. Hi ha novetats i altres que no ho són.

Si voleu més recomanacions podeu consultar la selecció de propostes de literatura infantil i juvenil que hem anat publicant gràcies als diferents col·laboradors. A la nostra biblioteca particular també teniu uns quants llibres més. Aneu a la vostra llibreria de proximitat, segur que us podran assessorà i ajudar a triar els millors llibres per als petits i grans lectors.

 

10 contes per a petits lectors (02)

per a lectors a partir de 3 anys

Som amics? de Anabel Fernández Rey , traduït per Tina Vallés i editat per Kalandraka Catalunya. Àlbum il·lustrat dirigit a prelectors i primers lectors. La construcció de l’amistat entre un nen i un os: a priori, dos personatges molt diferents, però que poden ser complementaris si s’ajuden l’un a l’altre. A partir de 3 anys.

Avui serem veterinaris de Laia Soler editat per Editorial la Galera. Els Camaleons anem d’excursió per conèixer l’ofici de la mare. Cuidarem les mascotes, ajudarem a la botiga i veurem com li posen un xip a la Bimbo. A partir de 3 anys.

Ara no, Bernat text i il·lustracions de David McKee, traduït per Maria Luchetti i editat per Kalandraka Catalunya. Si el teu fill diu que hi ha un monstre que està a punt de cruspir-se’l. Què faries? Un clàssic que, quaranta anys després, continua tan vigent com aleshores. De lectura obligada per reflexionar sobre la (in)comunicació. A partir de 4 anys.

10 contes per a petits lectors (02)

 

El terrat escrit per Susanna Isern, il·lustrat per Marjorie Pourchet i editat per Ediciones La Fragatina. El terrat d’un edifici es converteix en testimoni i escenari d’aquesta història entendridora entre una cadernera dins de la seva gàbia i un colom en llibertat. Sembla una relació difícil, però difícil no vol dir impossible. Recomanat per la Montse de Barrina.

El circ dels monstres de Wen Dee Tan editat per Babulinka Books. Un àlbum que ens ensenya a no tenir prejudicis- Mostra que les pors de cadascú poden ser grans o petites i que ens obre una porta màgica a gaudir dels àlbums sense mots. Recomanat per la Montse de Barrina. A partir de 5 anys.

10 contes per a petits lectors (02)

Per què hi ha estrelles al cel? Llibre dels oficis curiosos” text i il·lustracions Anna Obiols i Subi, editat per Animallibres. Saps a què es dedica un atrapallums o un caçanúvols? Imagines per què s’han d’ensinistrar els dracs? Els cors trencats es poden reparar? Qui canvia el color de les fulles a la tardor?

 

per a lectors més grans de 6 anys

10 contes per a petits lectors (02)

El camí de la muntanya de Marianne Dubuc, il·lustracions de Marianne Dubuc, traduït per Francesca Martínez Plana i editat per Editorial Joventut. Una història que ens convida a gaudir de les alegries senzilles del nostre dia a dia i que ens ensenya la importància de prendre’s el temps per a gaudir-les. Una oda a la resiliència i a la transmissió del coneixement entre generacions.  A partir de 7 anys.

Un gran dia de res text i il·lustracions de Beatrice Alemagna, traduït per Bel Olid i editat per Combel Editorial. Un nen arriba amb la seva mare a la mateixa casa de vacances d’un lloc solitari i aparentment sense atractius on van cada any. Què hi pot fer allà, tot sol, avorrit, mentre la mare treballa? Però aquella tarda, després de perdre la màquina de matar marcians, s’endinsa al bosc, on descobrirà un món meravellós. A partir de 7 anys.

Un món de jocs de Àngels Navarro, il·lustrat per Jordi Sunyer i editat per Combel Editorial. Un llibre que ens convida a viatjar per diferents escenaris del món, com les piràmides d’Egipte, els canals de Venècia o una estació espacial. Cada doble pàgina, de gran format, presenta un lloc amb tot de detalls i proposa una sèrie d’activitats d’observació, lògica i raonament, ideals per a ments curioses. I, pels més impacients, al final del llibre s’inclou el solucionari dels jocs proposats. A partir de 8 anys.

La pluja d’estels (Els diaris de la Cirera 5) de Joris Chamblain editat per Alfaguara. La Cirera, una nena que somia ser escriptora, és la protagonista d’«Els diaris de la Cirera», la col·lecció de còmic infantil que ha esdevingut un fenomen a França. A partir de 9 anys.

 

 

Bones lectures !!!

+ literatura infantil i juvenil

veure llistat de llibreries infantils de Catalunya