Taps de pasta de paper per decorar un llapis

Us hem portat una manualitat molt creativa que els nens poden fer fàcilment. Es tracta de taps de pasta de paper per decorar un llapis sense cola. Només cal tenir una mica de paciència en escorre bé la pasta per eliminar l’excés d’aigua. Prepareu paper de diari, aigua, farina i un pessic de sal. Aneu pensant quines figures voldreu fer per decorar els llapis, colors, retoladors… La pasta es pot modelar com el fang i permet fer tot tipus de formes i figures més enllà de decorar un llapis.

 

Taps de pasta de paper per decorar un llapis

La gràcia d’aquesta manualitat son els animals que han creat. D’entrada tenen la forma d’un dit enguixat al que se li afegeixen orelles. A l’enllaç teniu un vídeo del pas a pas per fer la pasta de paper que us pot ser útil per mostrar als nens.

Taps de pasta de paper per decorar un llapis animals

A l’enllaç teniu el vídeo del pas a pas

com fer taps de pasta de paper per decorar un llapis, colors…

Talleu el paper en tires i poseu-les en un bol. Afegiu-hi aigua calenta i deixeu reposar. Passar la massa per la batedora per donar una textura homogènia. Ara cal posar-hi una mica de farina per fer la pasta més densa. Aneu barrejant i premsant. Sempre li podeu posar farina si us queda molt líquid o treure-li una mica d’aigua.

Un cop preparada la pasta se n’agafa una mica i amb el llapis es va donant forma al tap. El podeu premsar per deixar-lo fixe o fer-lo desmuntable com un tap per poder-los intercanviar. Un cop ben eixut pinteu-los com més us agradi, feu animals, personatges o simplement combineu colors, geometries, abstracte…

Si voleu podeu seguir l’enllaç de com fer un bol amb pasta de paper per decorar-lo i posar-hi coses petites.

 

+ manualitats amb nens amb cartró