sal de colors en pot de vidre 00

Fa temps us varem mostrar com tenyir sorra de platja per fer decoratius pots. Amb aquesta mateixa idea podeu preparar sal de colors en un pot de vidre. El resultat és força similar només que la sal pot brillar més que determinada sorra i la textura pot fer canviar la tonalitat de cada color. Us deixem diferents maneres de tenyir la sal, amb guixos o amb colorants. Mireu de trobar un bonic pot de vidre amb tapa per fer una peça decorativa.

 

sal de colors en pot de vidre per fer amb els nens

Us deixem tres maneres de tenyir la sal. En dues fan servir guixos de colors encara que de manera diferent. I en la tercera tenyeixen la sal amb colorants dins d’una bossa de plàstic. Mireu com tenyir pasta, arrós, sal… per fer manualitats.

 

tenyir la sal amb guixos de colors

fer roda el guix sobre la sal

sal de colors ratllant guix
veure font original

Segurament la manera més divertida de tenyir la sal és aquesta. Aboqueu una mica de sal sobre un full de paper sulfurat, per exemple, i feu rodar el guix per sobre. Veureu com la sal va canviant de color. Amb compte feu una paperina amb el paper i aneu omplint el pot de vidre.

 

ratllar el color i abocar-ho en una bossa

sal de colors en pot de vidre
veure font original

En aquest cas els nens han de ratllar el guix i barrejar la sal dins d’una bossa. La sal es tenyirà del color escollit. Després ja poden omplir un pot de vidre per decorar i posar-hi una espelma (veure foto capçalera).

 

tenyir la sal amb gotes de colorants

Us hem portat dos exemples que es fan servir de la mateixa manera. Posar dins d’una bossa de plàstic una mica de sal i unes gotes del colorant del color escollit. Barregeu-ho molt bé i deixeu assecar una mica. Ja tenir la sal tenyida. En el primer exemple fan servir sal Epsom que pel que sembla és un tipus de sal gruixuda que tenyida queda molt maca. Es pot fer servir per omplir un pot de vidre o per fer una taula sensorial.

tenyir sal Epsom per a una taula sensorial o un pot de vidre

sal de colors Epsonveure font original

Aquest tipus de sal gruixuda us permet muntar una taula sensorial o omplir un pot decoratiu.

tenyir sal amb colorants

tenyir sal veure font original

Una idea fàcil i segurament més ràpida, però menys divertida, és la de tenyir amb gotes de colorant.

 

 

Bona feina!!!

+manualitats per a nens

+reutilitzar llaunes i pots de vidre