Activitats estiu

Què fem?

Turó de la Mamella

 1. Home
 2. »
 3. Turó de la Mamella
adreça:
carrerr Font de l’Alba de la Barata - Matadepera Vallès Occidental (el)
coordenades: 41.62086 / 1.992105

 

 

L'excursió fins al Turó de la Mamella (806 m) es fa pràcticament per pista tret de l'últim tram on s'agafa un sender més costerut i empedrat. Les vistes des de dalt son espectaculars. Cal tenir en compte que a la zona on hi ha la caseta de vigilància no hi ha protecció i la pedra del turó cau en un precipici. Excursió familiar per descobrir racons i miradors del parc natural de Sant Llorenç i l'Obac, passareu per la Torrota de l'Obac.

Turó de la Mamella des de Matadepera

 • Distància: 6,8 km
 • Temps: 2 h
 • Ruta no circular
 • Dificultat: mitjana
 • Punt d'inici carrer Font de l’Alba de la Barata, Matadepera.

Excursió fins a la torre de vigilància

Turó de la Mamella

 • Comença l'excursió al camí de terra, que va de Matadepera a Rellinars i continua paral·lel al Torrent de la Font de la Riba. Arribeu fins al Coll de la Riba, on unes marques verdes i vermelles us indiquen que heu de continuar recta.

La Torrota de l'Obac

 • No massa lluny trobareu un trencant que us porta fins a les Forades, unes cavitats rocoses. En aquest cas es continua recta cap a la Torrota de l'Obac. Una torre rectangular de guaita que està en línia recta amb la Torrota de Vacarisses, la de Monistrol i el Monastir de Sant Llorenç de Munt.
 • Continuar recta fins a trobar una fita de color verd. Aquí trobareu un sender a la dreta que puja fins al turó. Aquest tram és més costerut i el terra està ple de pedres i arrels, cosa que dificulta una mica la caminada. De seguida estareu al cim.

El Mirador del Turó de la Mamella

Turó de la Mamella

Un cop a dalt, si el temps ho permet, gaudireu d'unes excel·lents vistes. Des de Montserrat als Pirineus i més a prop teniu els turons de Castellsapera, la Roca Salvatge i Paller de Tot l'Any.

Ara només toca refer el camí fet.

 

Altres llocs d'interès

excursions pel Vallès Occidental

parc de Sant Llorenç-Obac