baner tram baix

Què fem?

Tossal de la Baltasana a Prades

 1. Home
 2. »
 3. Tossal de la Baltasana a Prades
adreça:
Prades, Baix Camp (el)

 

 

 

El Tossal de la Baltasana està situat al límit entre les comarques del Baix Camp i la Conca de Barberà. L'excursió és una ruta circular bonica i fàcil excursió per fer amb nens que s'inicia des del mateix nucli de Prades. La pujada  no presenta grans dificultats, tret de l'últim tram que és rocós. La majoria de l'itinerari segeuix el GR-171 per pista forestal i senders. A la baixada us podeu acostar fins les balmes o Coves d'en Pere. una ruta circular inclosa dins la llista dels 100Cims de la FEEC.

 

 

Tossal de la Baltasana a Prades. Dades i mapa

Distància: 7 km.
Temps: 3 hores 15' amb parades

Con los niños a cuestas

 

Tossal de la Baltasana. Itinerari

Des de Prades cal sortir direcció Vilanova de Prades finis l'aparcament que hi ha a la gasolinera. Deixeu el cotxe i feu una mica de camí enrere per girar a l'esquerre en la corba i pujar pel carrer Colomer. Ara seguir el GR-171 que ens acompanyarà fins el cim.

 

 • El primer tram, rodejat de pins, roures i algun castanyer, es fa per un sender que a poc a poc es va fent estret. Al principi trobareu una font i una petita cova.
 • Després del primer tram de pujada arribem a la pista forestal on hi ha gran quantitat de pins.
 • La pista es bifurca. Cal agafar el trencant de l'esquerre seguint el GR per una suau pujada.
 • Abans d'arribar a dalt del la collada el GR abandona la pista i s'enfila cap al Tossal de la Bertasana. Un pal indicador us assenyala el camí. A l'inici la pujada es forta, una mica més a munt ja es suavitza i finalment es torna a fer més trepadora per uns blocs de pedra fina a dalt.

Con los niños a cuestas

El cim del Tossal de la Baltasana, a 1202m és el sostre de les dues comarques.

 • A dalt trobareu el vèrtex geodèsic, una taula d'orientació i un penell a tocar de la placa que hi ha pujat la FEEC amb motiu del centenari. Des d'aquí hi ha bones vistes sobre la serra del Montsant.

 

Coves d'en Pere

Con los niños a cuestas

Balmes naturals o coves d'en Pere

 • La tornada es fa seguint el camí que es troba al costat de la caseta d'antenes.
 • Continuar la baixada per la pista asfaltada fins que la deixem per agafar, a la dreta, una pista forestal. Seguir sempre el GR de marques blanques i vermelles fins al pal indicador de les Coves d'en Pere. Aquí es deixa el GR i es continua per la pista forestal.
 • La pista fa un gir pronunciat a l'esquerre, uns metres abans hi ha un sender no massa marcat que puja fins una esplanada. Aquest és el camí de les Coves d'en Pere. Si us passeu de llarg, més endavant per la pista trobareu un altre cartell que condueix a les balmes. Aquest últim accés és una mica m és complicat. Les coves són en realitat unes balmes naturals antigues que feien de refugi.

Con los niños a cuestas

 • Tornar a la pista forestal i seguir direcció a Prades tal com indiquen els senyals a les cruïlles de camins. La pista alterna zones de terra i zones cimentades. Es passa pel costat de la bassa d'aigua que es podia veure des del cima.

Con los niños a cuestas

 • Seguir la pista, a l'esquerre queda una àrea de pícnic, gairebé a toca el municipi de Prades.

 

 

Altres llocs d'interès

Cova del Blai a la Serra de Llaberia
Excursió als gorgs de la Febró amb nens
Les fous del Brugent a Capafonts

Baix Camp amb nens

 Costa Daurada en família

+ rutes Muntanyes de Prades

 

 

 

etiquetes: