Què fem?

Torre de Vallferosa a Torà

  1. Home
  2. »
  3. Torre de Vallferosa a Torà
adreça:
Torà, Segarra (la)
coordenades: 41.861738 / 1.445294 (Torre de Vallferosa)
telèfon: 973 473 028 (Ajuntament de Torà)

 

 

 

La Torre de Vallferosa a Torà és una torre de guaita o sentinella declarada de Bé Cultural d'Interès Nacional. Fou construïda vers l'any 970 dC seguint l'estratègia militar de bastir torres de vigilància en els punts clau conquerits als sarraïns. Cap a l'any 1000 dC es construí una altra torre circular envoltant l'antiga a partir de tapieres per reforçar-la. A la part superior encara manté els merlets. És considerada un dels millors exemples de l'arquitectura militar europea del segle X. Ha sobreviscut sense haver estat modificada des de la seva construcció. L'antiguitat, les dimensions i les característiques en fan una construcció única.

 

 

Torre de Vallferosa a Torà. Com arribar-hi

Torre de Vallferosa a Tora

La torre de Vallferosa està situada sota la carretera LV-3005a (de Torà a Solsona), al marge dret i a uns 50 metres per sobre del Barranc dels Quadros. Al km. 9 de la dita carretera baixa, cap a llevant, la pista que hi mena en 1,3 km. (41° 51′ 54″ N, 1° 26′ 4″ E) . Des de l'estacionament cal arribar-hi a peu. A la vora de la torre s'aixeca l'església de Sant Pere.

 

Visites a l'interior de la torre de Vallferosa

Les visites inclouen l'entrada a l'interior de la torre, l’església i el poble. Es fa acompanyats per voluntaris.

  • Visites els diumenges: el 1er i 3er diumenge dels mesos d'abril, octubre i novembre. I, durant els mesos de maig a setembre, les visites es fan cada diumenge.
  • El preu és de 3€ per adult. Menors, fins a 12 anys, gratuït. Per a grups, més de 20 persones, 60 €. Cal fer les reserves Ajuntament de Torà Tel. 973 473 028 també podeu fer la reserva online .

 

Altres llocs d'interès

Museu del pa a Torà

ruta de les Gesses a la Vall de Llobregós