Què fem?

Pic del Vent al Coll del Farell a Caldes de Montbui

 1. Home
 2. »
 3. Pic del Vent al Coll del Farell a Caldes de Montbui
adreça:
Caldes de Montbui, Vallès Oriental (el)
coordenades: 41.664416 / 2.118725

 

 

 

El Pic del Vent al Coll del Farell a Caldes de Montbui té 815 m d'altura i és el cim més alt de la Serra de Farell. La seva pujada permet contemplar una magnífica panoràmica. Des del Vallès i de bona part del Barcelonès, la serralada del prelitoral, el massis del Montseny i si es mira en direcció a ponent es pot contemplar la silueta de la Mola i del Montcau. Es tracta d'una sortida bonica i agradable per practicar senderisme amb nens i visitar de tornada la població termal amb la seva singular i popular Font del Lleó.

 

Pic del Vent al Coll del Farell a Caldes de Montbui. Mapa

totnens-senderisme-familia-coll-del-farell-pic-del-vent6

 

Pic del Vent al Coll del Farell a Caldes de Montbui. Itinerari

La ruta s'inicia des de l'església de Sant Sebastià de Montmajor. Podeu deixar el cotxe a l'esplanada, que segons sembla fa la funció de pàrquing. Al costat de l'església hi ha un restaurant.
 • Seguir les marques blanques i grogues. Les primeres es troben en un mur de pedra, en un pal de fusta.
 • Començar a pujar per la pista fins arribar a la bifurcació. Cal continuar per l'esquerre fins trobar una construcció amb una campana al taulat. Abans d'arribar-hi, a la dreta, us trobareu un pal de senyalització i a l'esquerre una roca amb les marques de la ruta grogues i blanques. Agafar el canal que puja fins passat el punt de la torre.
 • Aquesta primera pujada és força pronunciada amb un terreny rocallós de pedres soltes. Una mica més amunt el terreny ja es més practicable.
 • El camí arriba a una pista forestal presidida per una enorme i bonica alzina i una torre d'alta tensió.
 • Continuar per la pista per l'esquerra fins arribar a un desviament, a la dreta. Una mica més enllà hi ha un sender, també a la dreta, que puja muntanya amunt. Cal seguir-lo fins tornar a sortir a la pista forestal.
 • Seguir per la pista fins arribar a una alzina on el camí es bifurca. just darrera l'alzina hi ha un pal que senyala la direcció fins al cim de El Pic del Vent.

Pic del Vent 100Cims amb nens

totnens-senderisme-familia-coll-del-farell-pic-del-vent7

 • El camí de pujada està ben definit i amb molta vegetació. La primera part és força senzilla de fer, encara que cal anar superant alguns desnivells. Els últims metres fins a dalt són una mica més complicats al tractar-se d'una zona més rocosa. Els nens hi poden pujar sense complicacions, només cal anar al seu ritme.
 • A dalt del cim hi trobareu una pràctica taula d'orientació, un pal amb la senyera i uns bancs de fusta. Al pal hi ha la placa dels Amics dels Senders, del grup de senderistes de Caldes de Montbui. Les vistes són esplèndides, la Mola, el Montcau, es divisa Montserrat, la serra del Cadí, el Montseny, els Cingles de Bertí, la Serralada Litoral...

totnens-senderisme-familia-coll-del-farell-pic-del-vent8
Com arribar-hi

La ruta s'ha fet partint de l'església de Sant Sebastià de Montmajor, l'església que es troba als afores de Caldes de Montbui. Sortir de Caldes direcció a Moià per la C-59 fins arribar al desviament que porta a la urbanització El Farell  per la BV-1243. Continuar fins els finals i a uns 12 Km s'arriba a l'església.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: