Què fem?

Salt del Duran des de Mollerussa

  1. Home
  2. »
  3. Salt del Duran des de Mollerussa
adreça:
carrer Belianes - Mollerussa Pla d'Urgell (el)

 

 

 

La ruta fins els Salt del Duran des de Mollerussa és fa com un passeig. L'itinerari és apta per fer-lo a peu o en bicicleta i pràcticament no té desnivell. segueix en paral·lel la tercera sèquia principal dels Canals d'Urgell a l'ombra dels plataners. Els arbres ressegueixen els canals d'Urgell en alguns punts del recorregut combinant els bonics paisatges entre conreus i fruiters. Ruta familiar i de descoberta.

 

Salt del Duran des de Mollerussa

  • Distància: 4 Km.
  • Dificultat: fàcil apta per fer a peu o en bicicleta
  • Tipus de ruta: lineal

Salt del Duran des de Mollerussa

veure ruta a wikiloc

Tercera sèquia principal dels Canals d'Urgell

Salt del Duran des de Mollerussa

L'itinerari que us deixem surt de Mollerussa, passa pel Salt de les Llums i arriba al Salt del Duran. La tornada la podeu fer refen el camí o passat per l'altre costat de la séquia direcció a Mollerussa.

El Salt del Duran és un salt d'aigua de 4,5 metres de desnivell brut, situat a la tercera séquia del Canal d'Urgell, uns 4 km més amunt de Mollerussa, en un extrem del terme municipal de Golmés i prop del terme de Vilanova de Bellpuig. Es tracta d'un salt força conegut per la població de la zona, en tant que durant anys va proveir d'electricitat La Forestal d'Urgell, una paperera que durant anys fou el motor industrial de Mollerussa i territoris veïns.

Zona verda

Salt del Duran des de Mollerussa

A la vora del salt, en una enclotada, hi ha una obaga fresca rodejada d'arbres, on es troba la font del salt del Duran, d’aigua fresca i potable i una casa de maquinària, on anys enrere es situava l'alternador que produïa l'energia elèctrica. (info Ajuntament de Golmes)

*fotos i dades Ajuntament de Golmes

 

Altres llocs d'interès

RUTES EN BICICLETA