Què fem?

Salt de Gualba

 1. Home
 2. »
 3. Salt de Gualba
adreça:
Gualba Vallès Oriental (el)

 

 

 

L'itinerari fins el Mirador del Salt de Gualba és un ruta fàcil i bonica per fer amb nens. Un itinerari circular i senyalitzat que surt des de l'aparcament del Parc Mediambiental de Gualba. El camí transcorre seguint la part alta de la riera tot descobrint la diferència entre la vegetació a tocar de la riera i la dels vessants solells del massís del Montseny. Us deixem una ruta curta i lineal que no surt del parc.

 

Salt de Gualba des del Parc Mediambiental

 • Distància: 3,9 Km
 • Temps: 1,3o hores
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus de ruta:  circular
 • Pagament: per accedir al Parc Mediambiental de Gualba

En aquest cas la ruta comença des de l'aparcament del Parc Mediambiental. Es recomana seguir l'itinerari blau i fer la tornada pel groc fent la ruta circular.

 • L'anada es fa tot seguint pel costat de la riera per un agradable i ombrívol caminet.
 • A les petites places de les fonts, hi trobem plantacions de plàtans. Passareu per la font de la Granota, font de la Molsa, font dels Ocells i per la font del Senglar. La ruta canvia força d'aspecte depenent de l'època en que es fa l'excursió.

Salt de Gualba

l’aigua cau uns 100 metres en tres trams seguits.

 • Després d’un tram de forta pujada, s'arriba al Mirador del Salt de la Riera de Gualba. L’aigua cau uns 100 mts en tres trams seguits. Som a sota la Vall de Santa Fe.
 • La tornada es fa pel camí blau en una pista còmoda entre alzines i pins pinyers. Si voleu tornar per la riera podeu agafar algun dels caminets que trobareu a la dreta. Creuant l’alzinar, ens baixaran fins a trobar el camí de pujada. Passareu pel Monòlit de la Rosa d'Abril.

 

Salt de Gualba per la pista forestal

Buscant informació hem trobat la ruta que fan des del web Racons de Catalunya. L'excursió és molt més curta i no comença al Parc Mediambiental, sinó molt més amunt.

Salt de Gualba ruta curtaDes de Gualba sortir per l'antiga carretera direcció a Riells del Montseny. Es tracta d'una pista sense asfaltar. Després d'uns 2,4Km arribareu a una corba dreta força pronunciada on surt un corriol a l'esquerre. Mireu de deixar el cotxe i seguiu pel corriol. Arribareu al Mirador del Salt de Gualba. (GPS on comença el corriol N - 41º 44' 43.5''  E - 2º 29' 40.0')'.

 

 

 

 

 

 

 

+ activitats i rutes Vallès Oriental

+ Parc Natural del Montseny

+ Parc Mediambiental de Gualba

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: