baner tram baix

Què fem?

Ruta prehistòrica de Can Gol

  1. Home
  2. »
  3. Ruta prehistòrica de Can Gol
La Roca Foradada
Dolmen de Can Goll II
Ruta prehistòrica de Can Gol
La Roca ForadadaDolmen de Can Goll IIRuta prehistòrica de Can Gol
adreça:
La Roca del Vallès, Vallès Oriental (el)

 

 

 

Aquest itinerari permet conèixer l'anomenada zona prehistòrica de Céllecs. Una ruta de característiques excepcionals per l'elevada concentració de monuments històric-arqueològics que hi ha. Són jaciments megalítics datats bàsicament entre el 3500 aC i el 1800 aC. - coincidint amb el final del període neolític i l'edat del bronze. La ruta prehistòrica de Can Gol té poc més de 4 Km i amb un desnivell considerable. Es pot fer amb nens tot xino-xano. L'atractiu d'anar descobrint els diferents tipus d'arquitectura la fa força atractiva. Si teniu ganes de caminar, podeu visitar la ruta del Bosc Màgic d'Orrius, també a La Roca del Vallès.

 

Ruta prehistòrica de Can Gol. Dades i mapa

Ruta prehistòrica de Can Gol

Ruta prehistòrica de Can Gol

Fitxa de la ruta prehistòrica (Xarxa de Parcs naturals Diba)

  • Distància: 4,3 km
  • Desnivell: 330 m
  • Durada: 2h
  • Dificultat: mitjana (pel desnivell)

ruta prehistòrica de Can Gol

font del mapa

ruta prehistòrica de Céllecs. Itinerari

Ruta prehistòrica de Can Gol

La ruta comença al Bosc de Ruscalleda, prop de la Roca del Vallès. A tocar de la carretera BV-5001, de La Roca a Santa Coloma de Gramenet, enllaçant amb la urbanització la Pineda. Es pot deixar el cotxe al c/ Gol i des d'aquí iniciar l'itinerari.

Ruta prehistòrica de Can Gol

Ruta prehistòrica de Can Gol

Durant la ruta trobareu panells informatius de les diferents construccions. Cartells amb les dades bàsiques que us permetran conèixer millor cadascun dels elements històrics.

Ruta prehistòrica de Can Gol

  • Iniciar l'itinerari de la ruta en direcció a la Roca Foradada.
  • Seguir pel carrer fins a trobar el senyal que ens indica l'inici de la ruta. Aquest està pintat amb marques grogues i blanques SL-C136.
  • Seguim caminant fins a trobar el senyal que ens informa que hem arribat a la Roca Foradada. A a mà dreta es troba la Roca. Un bloc granític de forma esfèrica, buidat el seu interior formant una cavitat artificial. Mesura uns 2,40m de llargada per 1,60m d’amplada i 1,30m d’alçada.
  • Tornar endarrere fins el senyal del camí i seguir ara cap a l'esquerra. Per una petita pendent s'arribar al dolmen de Can Gol II. No conserva cap llosa de la coberta però sí les tres de la planta sepulcral. Mesurant 1,75 m de longitud per 1,10 d'amplada.
  • Retornem, novament al camí, fins a trobar a mà dreta la Pedra de les Orenetes. Es tracta d’un gran bloc de granit d’11m de llargada per 7m d’amplada i 4m d’alt. Les seves curioses formes han estat modelades per l’erosió natural.

ruta prehistòrica de Céllecs o de Can Gol amb els diferents elements

Ruta prehistòrica de Can Gol

  • De tornada es pot anar fins el desviament de la Roca de les Orenetes.

Ruta prehistòrica de Can Gol

  • Ara caldrà pujar una miqueta es troba aquest bonic bolet vermell tallat en el tronc d'un arbre. Seguint el mateix camí i, novament, fent una mica de pujada s'arriba a les Pedres de les Creus. Es tracta d’un bloc de granit, gravat a la part superior amb nombroses creus i altres signes de difícil interpretació. Alguns dels quals podrien datar-se a l’època prehistòrica.
  • Seguint el camí s'arriba fins a Plat de Molí. És un gran bloc granític, situat al marge de l’actual camí. Té una “cassoleta” a la part superior. Aquesta cavitat circular té uns 0,70m de diàmetre per 0,22m d’alçada.
  • Finalment s'arriba al Dolmen de de Céllecs o Cabana del Moro. Es tracta d’una galeria catalana petita, com la de Can Gol II, si bé les seves dimensions són més grans

Bosc encantat d'Òrrius

Bosc encantat d'Orrius

Molt a prop teniu la ruta del Bosc encant dÒrrius, amb les figures de pedra de l'elefant o els Maoris.

 

Altres llocs d'interès

 + rutes Vallès Oriental

+rutes megalítiques

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: