Què fem?

Ruta megalítica a Vilajuïga

 1. Home
 2. »
 3. Ruta megalítica a Vilajuïga
adreça:
Alt Empordà (l')
telèfon: 972 530 005 CAT, Centre d'acollida turística de Vilajüiga

 

 

 

Us proposem com a ruta turística, una excursió fer la ruta megalítica a Vilajuïga. Hi trobareu un conjunt de sepulcres megalítics datats entre el IV i II a.C.. Tots es troben en un mateix paratge geogràfic, a una distància d'aproximada de 5 km. La proximitat fa encara més atractius de visitar, tot es troben en el conjunt megalític de Coma d’Infern.  Una ruta circular, senyalitzada que us permet gaudir del paisatge de la zona.

 

 

Ruta megalítica a Vilajuïga. Dades i mapa

 • Dificultat: Baixa / Moderada
 • Temps efectiu: 1 hora 35 minuts
 • Distància: 5 km
 • Desnivell: +330 m. / -330 m
 • Punt inici/final:  Carretera de Vilajuïga a Sant Pere de Rodes
 • Senyalització: Sí

Ruta de megalítica a Vilajuïga10

veure wikiloc

 

Ruta megalítica a Vilajuïga. Itinerari

A l'enllaç que us hem deixat podreu veure la seva ubicació en el mapa que us facilitarà el recorregut. Us deixem la informació i les característiques de cada dolmen perquè els pugueu identificar.

 • DOLMEN DE LA CARENA Es tracta possiblement d'un sepulcre de corredor, amb planta sensiblement rectangular. Té cinc Lloses verticals i una sola de coberta fa 2,65 m per 2,30 m. L'entrada està orientada al sud-oest. El material emprat és el gneis, domina pels costats sud, oest i nord.
 • DOLMEN CAIGUT I Es troba a la mateixa alçada però a l'altre vessant. Té un dels seus costats i la coberta caiguts, però amb els seus elements allí mateix. Es tracta d'un sepulcre de corredor, amb planta trapezoïdal.
 • DOLMEN CAIGUT II A poca distància de l'anterior i al mateix vessant. De tots els megàlits de Coma de l'Infern és el que està més malmès, ja que només resten dempeus una o dues lloses.
 • DOLMEN DE LES RUÏNES. A l'altre vessant, i a continuació del dolmen de la Carena, trobem aquest megàlit. Era possiblement un sepulcre de corredor. Té sis lloses dempeus i dues de coberta. L'orientació de l'entrada és al sud-oest i el material emprat és el gneis. L'emplaçament és dominant pel sud, oest i nord.
 • DOLMEN DE LA TALAIA. És de tipus galeria catalana amb planta en forma de V. Conserva cinc lloses verticals i una de coberta de 2,40 m. de llargada per 1,95 m. d'amplada. El sepulcre és orientat al sud-oest i el material emprat és el gneis. La seva situació és dominant vers migdia, ponent i tramuntana.
 • DOLMEN DEL GARROLLAR. És un sepulcre de corredor, amb caixa rectangular. De tots els megàlits de la Coma de l'Infern és el que ha estat més transformat per a convertir-lo en barraca. Té tres lloses verticals i una sola llosa de 3,6 m. de llargada per 2,7 m. d'amplada per coberta. L'orientació és al sud-oest i el material emprat és el gneis. La seva situació és dominant, però no tant com la dels altres sepulcres.
 •  DOLMEN DE LA VINYA DEL REI. Aquest megàlit és el més gran del terme de Vilajuïga i el seu emplaçament en un fondal. Una situació gens dominant per això és excepcional. És un sepulcre del tipus de corredor amb planta trapezoïdal. Cinc grans lloses verticals componen la caixa, i una sola llosa de 4,15 m. de llargada per 2,95 m. d'amplada, la coberta. L'orientació de l'entrada és al sud-oest i el material emprat és el gneis.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

etiquetes: