Què fem?

Ruta del Far de l’Albir

  1. Home
  2. »
  3. Ruta del Far de l’Albir
adreça:
Marina Baixa

 

 

A l'extrem nord del Parc Natural de la Serra Gelada s'ubica el Far de l'Albir, una sòbria edificació que, des del segle XIX, ha estat una referència per a navegants en aquesta porció del Mediterrani. La Ruta del Far de l'Albir és una curta i suau excursió, apta per a tota la família, on podreu gaudir d'unes precioses vistes que uneixen mar i muntanya. El far és visitable i el seu interior acull el Centre d'Interpretació del Far.

 

Ruta del Far de l'Albir

La ruta fins el far d'Albir  segueix l'itinerari vermell del Parc Natural de la Serra Gelada. Té un recorregut d'uns 5Km, d'anada i tornada. El desnivell és suau i la pista està asfaltada. Durant el recorregut podreu gaudir de fantàstiques vistes.

 

El Far de l'Albir

Itinerari fins el Far

La Ruta del Far de l'Albir comença des de l'aparcament situat a l'entrada del Parc Natural per L´Albir. Al costat d'una caseta d'informació on hi ha un panell explicatiu de tots els punts del recorregut. A poc més d'un parell de minuts caminant us trobareu una petita àrea de lleure a la vostra esquerra, i, just davant, a la dreta -per si voleu desviar-vos durant un moment i després reprendre el recorregut-, un camí que condueix a l'Alt del Governador (438 metres), el punt més alt del Parc Natural de la Serra Gelada .

Un cop passada la corba, hi ha la possibilitat de prendre el camí de l'esquerra i baixar a l'anomenada Cala del Metge o Morro del Metge , així com de la propera Caleta de l'Amerador i diversos penya-segats.

Reprès el camí, podreu gaudir durant el trajecte en diferents punts amb miradors mentre camineu i us apropeu al far. Teniu, també, diferents punts o rutes que es poden fer, com per exemple baixar a la Cala de la Mina o visitar les antigues mines d'ocre.

Paisatges de la ruta

  • Els penya-segats al Mar Mediterrani
  • Descobrir tot el litoral de poble d'Albir -el petit nucli de població més habitat de l'Alfàs del Pi
  • Alacant, veure a la distància el Penyal d'Ifach de Calp
  • Descobrir diverses cales com la Cala del Metge
  • Passar per un túnel
  • Els miradors on veureu una antiga mina d'ocre
  • Finalment podeu visitar el Far de l'Albir , actualment transformat en un Centre d'Interpretació. Consulteu horaris a l'enllaç.

 

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: