Què fem?

ruta de la pedra seca al Pla de Santa Maria

 1. Home
 2. »
 3. ruta de la pedra seca al Pla de Santa Maria
adreça:
Camí dels Muntanyesos - Pla de Santa Maria Alt Camp (l')
coordenades: 41.3553218 / 1.3361442

 

 

 

La ruta de la pedra seca al Pla de Santa Maria també rep el nom de la ruta de la Capona. L'itinerari us permet descobrir el patrimoni i l’art de la pedra alhora que gaudireu de la bellesa de l’indret. Al llarg de poc més d’un quilòmetre i mig, en un camí planer, trobem barraques, cossiols, arneres, marges i amagatalls. L’itinerari es pot realitzar tant a peu com amb bicicleta. Un tram d’aquest coincideix amb el  GR-175 de la Ruta del Cister i amb el sender local “Un tomb pel terme, passejant pels camins rals”.

 

 

ruta de la pedra seca al Pla de Santa Maria

 • Distància: 2,3Km
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus de ruta: circular
 • Inici:

ruta de la capona

ruta de la capona

Podeu seguir la ruta des del wikiloc de'en Toni Planes amb més fotos i mapes.

La ruta de la Capona età senyalitzada i és fàcil de seguir ja sigui a peu o en bicicleta.

ruta de la capona

 • Barraca de l’era de la Capona

ruta de la pedra seca al Pla de Santa Maria

 • Barraca de la Capona
 • Cossiol de la Capona
 • Arneres
 • Barraca de l'Augé
 • Barraques de cal Grauet
 • Barraca de les oliveres

ruta de la pedra seca al Pla de Santa Maria

 • Cossiol del Soleta

 

com arribar-hi

A la C-37 entre el Pla de Santa Maia i el Pont d’Armentera, poc abans del punt quilomètric 22 prenem un camí asfaltat a mà dreta (rètol indicador “les barraques de pedra seca”) i el seguim 2,5 km fins a una zona habilitada per aparcament. Aparcament - Penell explicatiu de la Ruta de la Capona amb imatges i descripció dels elements que hi trobarem. Rètol indicador de l’inici de la ruta. (dades d'en Toni Planes)

 

ruta de la Capona

La Ruta de la Capona, que es va posar en marxa l’any 2002, ha rebut ja centenars de visitants, provinents de diversos indrets del país. Va ser el lloc de cloenda de les Jornades Europees de Pedra Seca de la Universitat Rovira i Virgili (juliol 2002) i va rebre el Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural de l’Institut d’Estudis Vallencs (2002). Valorar i conèixer la importància d’aquestes edificacions és el millor reconeixement a la pagesia, a moltes mans anònimes que van fer possibles aquestes veritables obres d’art, admirables per la seva tècnica i bellesa.

Els petits aiguamolls del Pla de Santa Maria

aiguamolls del Pla de Santa Maria

Molt a prop, també al terme del Pla de Sant Maria podeu trobar aquest bonic racó del aiguamolls. AQUÍ us deixem la fitxa i una petita ruta que l'envolta.

Nosaltres els hem inclòs com a punt d'interès, si hi aneu respecteu la zona i seguiu en tot moment les recomanacions. No cal recordar que espais com aquests son punts estratègics per a les aus de pas, cal dons ser curosos amb l'entorn. Gaudiu-ne amb respecte.

 

 

Altres activitats amb nens

+ Alt Camp amb nens

+ rutes a zones humides

 

 

INSTAGRAM

 

etiquetes: