baner tram baix

Què fem?

Ruta de la Fauna de Montiberri

 1. Home
 2. »
 3. Ruta de la Fauna de Montiberri
adreça:
Port de Suert Alta Ribagorça (l')
coordenades: 42.389584 / 0.752622

 

 

 

 

La ruta de la fauna de Montberri està senyalitzat i permet segui el rastre de la fauna de la zona. L'observació directe dels animals és difícils ja que son esquius i majoritàriament nocturns. Per fer l'itinerari mes atractiu, sobretot amb nens, s'hi han posat plafons informatius amb els trets característic de cada animal.

 

*itinerari confeccionat a partir de la ruta del Palau Robert i Turisme Alta Ribagorça.

Ruta de la Fauna de Montiberri. Dades i mapa

 • Distància: 6,2 Km
 • Temps: 1:45h
 • Dificultat: Moderat
 • Tipus ruta: circular
 • Inici: Font de la Mena

Ruta de la Fauna de Montiberri mapa

veure ruta al wikiloc del Palau Robert

 

Ruta de la Fauna de Montiberri. Itinerari

L'excursió comença des de l'àrea de lleure de la Font de la Mena. Aquí també s'inicia la Ruta de l'Aigua, que recorre la Vall de Boí, però en direcció contrària.

Ruta de la Fauna de Montiberri

 • 0,00 km. Àrea de lleure de la Font de la Mena. Seguint els senyals, se surt de l'àrea en direcció N, carretera amunt. Al cap d’uns 130 m, es gira a la dreta (S) i es creua el riuet del Convent per un pont. Enmig d'un frondós bosc, el camí comença a pujar suaument per travessar la carena i els cingles de Roca Savina. Cal parar atenció, ja que aquesta és una zona d'esllavissades i hi ha algun tram de camí una mica delicat.
 • 0,82 km - Unió amb el camí de la Font dels Frares, ja a l'altre vessant, que puja des de l’embassament d’Escales. Abans, comunicava amb el monestir de Lavaix. Es gira a l’esquerra i es puja.
 • 1,71 km - Es creua el riuet de Montiberri per un pont i, al cap de poc, es deixa un trencall a la dreta que du a Casòs i per on es tornarà. Se segueix remuntant la vall; el camí arriba a Montiberri encaixonat entre marges de pedra seca. És l’hàbitat ideal del gat fer i de la geneta, dels quals podreu veure algun rastre.

Ruta de la Fauna de Montiberri

plafó informatiu de la ruta de fauna de Montiberri

 • 2,62 km - S'arriba al llogarret de Montiberri, avui en ruïnes, i envoltat de prats. Antigament fou una granja del monestir de Lavaix. A la part més elevada, hi ha la petita església de Sant Llorenç. Es continua cap al sud, pel camí senyalitzat que passant pel costat de la font de Montiberri. Deixar les cases a l’esquena i la pista d’accés al poblat a l’esquerra. Als 200 m se surt a l’esmentada pista d’accés, just en el punt on es bifurca amb el trencall de Casòs, que es pren cap a la dreta (O; una mica més amunt seguint la pista, es trobaria la font i bassa del Clot).
 • 3,82 km - Casòs, nucli també despoblat, havia estat sota la influència de Lavaix. L’extrem de ponent del caseriu, penjat sobre l’embassament d’Escales, disposa d’una magnífica perspectiva sobre la vall de la Ribagorçana i dels cims propers. Cal arribar-s’hi. Des de l’entrada al vilatge, es gira cap a llevant, baixant, i, seguint el camí que travessa el prat, es retorna a l’itinerari de pujada, des d’on es desfà el recorregut. Casòs és un mirador excepcional del Pirineu ribagorçà i de la comarca sencera. Podreu observar amb facilitat el vol dels grans rapinyaires, com el voltor, el trencalòs o l’àguila daurada.
 • 6,12 km - De retorn, travessareu una pineda de pi roig, i si hi camineu en silenci podreu sorprendre el tímid cabirol o sentir el feinejar de l'esquirol. Finalment s'arriba al punt d'inici de la ruta.

 

+ ruta Alta Ribagorça

+ Alt Pirineu i Aran

 

etiquetes: