Activitats estiu

Què fem?

Rucs del Corredor

 1. Home
 2. »
 3. Rucs del Corredor
adreça:
Camí del Santuari del Corredor, s/n - Dosrius Maresme (el)
coordenades: 41.6205387 / 2.4656137
telèfon: 610 89 99 26
correu electrònic: info@rukimon.com

 

 

 

Al parc natural del Montnegre-Corredor es troba la reserva de rucs, Rukimon. Una gran àrea de pastura on conviuen rucs de totes les races de rucs (burros o ases) de la Península. Situat a Dosrius, a la carena del Corredor, l'espai dels Rucs del Corredor ofereix visites i activitats per a tots els públics al voltant d'aquest simpàtics i tranquils animals. Gaudir de passejades familiars amb ruc, rutes de senderisme, rutes infantils, activitats... També trobareu propostes per a grups escolars, casals, sessions de benestar emocional... i altres opcions.

 

Rucs del Corredor - Rukimon

rucs del corredor rukimon

La reserva de Rucs del Corredor està habitada per una cinquantena de rucs aproximadament. Té una extensió de 10 hectàrees i hi ha una part preparada per rebre els visitants, de manera que puguin conèixer alguns dels rucs de ben a prop, i passejar per l'indret natural on aquests viuen.

Activitats amb els Rucs del Corredor

La visita al parc és lliure, a peu, pot durar una mitja hora aproximadament. Està senyalitzada i documentada amb cartells explicatius.
Al recinte hi trobareu: serveis, zones de pícnic sota coberts, petit servei de bar i zones de jocs.

Activitats amb els Rucs del Corredor

Activitats amb els Rucs del Corredor

rucs del corredor rukimon

 • Visita lliure a les pastures: Descobreix el món dels rucs en llibertat, imagina caminar entre els camps, ben a prop d’ells i la seva tranquil·litat.
 • Visita comentada a les pastures: el recorregut és guiat, és  immersió en el món dels rucs i en la gestió del Rukimon.
 • Carnet d'assistent de rucs: Gimcana amb 5 activitats. Roda de 5 d’activitats (sense monitor) on és imprescindible la col·laboració de l’adult. Deixem un ruc en les mans del nen durant 1h. És una gimcana completíssima d’interacció amb el seu ruquet.

rucs del corredor rukimon

 • Ruta pastures amb ruc: podeu llogar un burret durant 1/2h. per a que us acompanyi en la visita a la reserva i on hi podeu carregar els més petits.
 • Ruta rodalies en burret: Llogueu un burret durant 1h. per a una petita ruta entre camins de pastures i de bosc dins i fora del recinte.
 • La ruta del dolmen: passejada d’anada i tornada de 2h de durada aproximadament per camins forestals ben indicats, us portarà fins al Dolmen de Ca L’Arenes. El ruc us acompanya per a fer-vos de guia, per a carregar les vostres motxilles i per a portar els nens les estones que vulguin descansar de la caminada.
 • Ruta per a tot el dia: un dels rucs us acompanya durant tot el dia carregant les vostres coses (l'esmorzar, l'aigua, el dinar...) i també els més petits si convé.
 • La pau dels rucs: És una sessió de 90 minuts. Individual o en parella. Podràs deixar de banda les preocupacions quotidianes vivint una plaent i tal vegada sorprenent experiència.

Festes d'aniversari amb Rukimon

Activitats amb els Rucs del Corredor

Consulteu al web les opcions i el que inclou les festes infantils amb els rucs del Corredor.

 • visita lliure a les pastures
 • visita lliure a les pastures + passejada de 1/2 en ruc

Activitats escolars i casals

Activitats amb els Rucs del Corredor

rucs del corredor rukimon

Es tracta d'una sortida d'un dia enfocada als grups escolars i casals.  Partint de les singularitats dels rucs i del seu entorn, es desenvolupa una pedagogia creativa i rigorosa basada en la capacitat dels infants per a establir el seu vincle amb la natura. El programa-guió s'adapta a cada nivell i podem aprofundir en les matèries d'estudi que sol·liciteu.

Especial Nadal: visita al Bosc dels Tions amb els Rucs del Corredor

Trobeu el tió de la vostra classe! El bosc del Rukimon és un espectacle. S’omple de tions que descansen a les branques dels arbres, a les bardisses, a la vora de les roques... Es reuneixen per a explicar-se les aventures de tot l’any, abans de marxar a les cases dels nens que els esperen.

 

Altres llocs d'interès