Què fem?

Reserva natural Racó de l’Olla de l’Albufera

 1. Home
 2. »
 3. Reserva natural Racó de l’Olla de l’Albufera
adreça:
carretera del Palmar, s/n - València València (comarca)

 

 

 

 

La reserva Natural del Racó de l'Olla de l'Albufera és una zona geològicament deprimida situada en ple cor del Parc Natural. Està situat entre la Devesa i l'Albufera, i és una zona de transició entre els dos ambients. En aquest enclavament està situada la Reserva Natural, amb una superfície aproximada de 49,9 hectàrees. Està distribuïda en dues grans zones, una d'ús públic on es troba el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla i la segona és la reserva integral destinada a la conservació de la biodiversitat. L'indret té un gran valor botànic i ornitològic. No us oblideu els prismàtic.

 

 

reserva Natural del Racó de l'Olla de l'Albufera

Reserva natural Racó de l'Olla de l'Albufera

 

 • Zona d'ús públic: on es troba el Centre d'Interpretació Racó de l'Olla, que desenvolupa programes d'informació, divulgació, interpretació del patrimoni i educació ambiental, dirigits als centres educatius, a la població local i al turisme.
 • Zona de reserva integral: destinada a la conservació de la biodiversitat.

En la zona d'ús públic se situen:

 • Aparcaments per a automòbils i autobusos, amb 4 places per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda.
 • Àrea recreativa, projectada específicament per a l'esmorzar, descans i espera de les visites concertades.
 • Centre de Recepció de visites. Acull una exposició sobre la Reserva del Racó de l'Olla i el Parc Natural de l'Albufera.
 • Torre-mirador. Ofereix una vista panoràmica de l'Albufera.
 • Llacuna d'aproximadament 5 ha, on s'ha assentat una part representativa de la flora i l'avifauna de l'Albufera.
 • Observatoris d'avifauna. Espais adaptats per a l'observació de diferents espècies d'aus, principalment aquàtiques. Els mesos més destacats són: maig, juny, juliol, novembre, desembre i gener. Es recomana portar prismàtics o ullera de llarga vista.
 • Senda interpretativa, la finalitat de la qual és donar a conéixer al visitant la diversitat d'algunes espècies botàniques adaptades als ambients del conjunt Devesa-Albufera. Longitud: 0,8 km (anada i tornada).

 

 

+ País Valencià

 

INSTAGRAM

 

etiquetes: