Activitats estiu

Què fem?

Pilar d’Almenara

  1. Home
  2. »
  3. Pilar d’Almenara
escales Pilar d'Almenara
escales Pilar d'Almenara
adreça:
Agramunt Urgell (l')

logo princesscamper 64

 

 

 

El Pilar d'Almenara és una torre rodona del segle XI-XII que feia la funció de torre de defensa i vigilància. Està situada al punt més alt de la serra d'Almenara i des de dalt es poden contemplar unes excel·lents vistes panoràmiques de la Plana d'Urgell i la ribera del Sió. En dies clars es pot arribar a veure la Seu Vella de Lleida. Està declarada Bé Cultural d'Interès Nacional. Per arribar-hi us cal fer una curta i fàcil excursió.

 

Pilar d'Almenara

La torre Pilar d'Almenara

La torre té una alçada de 15 metres per 7 metres de diàmetre i està dividida en tres plantes.

Pugem a la torre

Pilar d'Almenara

Es pot pujar a la torre per les escales exteriors que pugen uns 6 metres. Un cop s'entra a la primera planta trobareu unes escales de ferro verticals que ens portaran a la segona planta. I unes altres escales condueixen de la segona planta a la part de dalt, la terrassa de la torre. Des de dalt teniu unes vistes espectaculars de 360° A dalt la torre hi viuen àguiles, corbs.

vistes panoràmiques Pilar d'Almenara

Prop de la torre hi ha les ruïnes de l'ermita romànica de Sant Vicenç i un Vèrtex Geodèsic del cim del Pilar, punt de referència geogràfic de la comarca. Per arribar a la base de la torre heu de fer una curta i fàcil excursió d'uns 7 minuts pràcticament sense desnivell.

Com arribar-hi

Pilar d'Almenara

Ctra. LV-3231, km 4 Agramunt. Es pot deixar el cotxe vora el cartell indicador situat poc abans d'arribar al coll de la serra i per un caminet es puja al peu de la torre.

 

 

+ activitats a l'Urgell

castells de Catalunya

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: