Activitats estiu

Què fem?

Petjades fòssils de Cal Prat Barrina

  1. Home
  2. »
  3. Petjades fòssils de Cal Prat Barrina
adreça:
Castelltallat Bages (el)
coordenades: 41.8107605 / 1.6062608

 

 

 

 

Descobrim un indret amb història que es mostra en forma de penjades. Es tracta de les petjades fòssils de Cal Prat Barrina situades a l'actual serra de Castelltallat. Fa 30 milions d'anys aquest indret era una zona plana on hi havien llacs, tolls d'aigua i un clima subtropical. Zona de pas d'animals que hi anaven a beure com els d’Entelodon màgnum, un antecessor dels actuals porcs senglars. Aquest varen deixar un bon nombre d’icnites (petjades fossilitzades) sobre una plataforma de roca calcària. Descobrint en família les icnites de Prat de Barrina.

 

Petjades fòssils de Cal Prat Barrina

on els Entelodon màgnum anaven a beure

petjades fossils de cal prt barrina

Pel bon estat de conservació, és un dels millors jaciments paleontològics d’aquestes característiques. (foto).

com arribar-hi

El jaciment és a tocar del camí que baixa de la Serra fins a cal Prat Barrina, a l'esquerra, abans d'arribar a l'enllaç amb el camí de Prades de la Molsosa.

les icnites de Prat de Barrina (joc geocaching)

icnite de Can Barrina

Buscant informació de la zona hem trobat el joc de localitzacions geocaching. Es troba al costat de les petjades, de l'enllaç n'hem tret la foto del Entelodon màgnum.

Paleontologia en família

petjades fossils de cal prt barrina

Si visitar aquest tipus d'indret us desperta el cuquet del paleontòleg podeu visitar el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP). El CRIP té com a missió principal la posada en valor i la divulgació de la extraordinària riquesa i importància paleontològica dels jaciments del Miocè, d’ara fa 12 milions d’anys, existents al municipi. I si voleu descobrir els dinosaures de Catalunya passeu-vos per la Xarxa de Dinosaures dels Pirineus.

 

Altres llocs d'interès

 

etiquetes: