Catalunya Terra de dinosaures
Catalunya, terra de dinosaures. A Catalunya s’han descobert fins a cinc grups de dinosaures diferents: aquilosàures, teròpodes, titanosaures, hadrosaures i rahbdodòntids. Localitzats principalment a la zona del Pirineu, a les comarques del Alt Urgell, el Berguedà, la Noguera i el Pallars Jussà. A la xarxa de dinosaures del Pirineus, constituït per diferents museus i centres d’interpretació que on hi trobareu tot allò que coneixem d’aquest passat gràcies a l’excavació i estudi científic dels seus ossos, petjades i ous.
Nosaltres hem obert fitxa de cadascun d’ells perquè us sigui més fàcil localitzar-los si aneu de ruta per la comarca.
Catalunya Terra de dinosaures
Xarxa de dinosaures del Pirineus
Es tracta d’un projecte global que, des de fa més de 10 anys, es desenvolupa en diverses comarques de Catalunya, és el Museu dels Dinosaures del Pirineu. Hi participen l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont com a referent científic. El Museu de la Conca Dellà i l’espai Dinosfera com sales de divulgació, que es complementen entre si per mostrar els diversos àmbits de coneixement.
Dinosaures dels Pirineus – Parc del Cretaci
El Parc Cretaci és un projecte de desenvolupament local a partir del patrimoni integral de la Conca Dellà. Així doncs, el Parc Cretaci permet a tothom que arriba fins aquesta àrea de la comarca lleidatana del Pallars Jussà, poder descobrir aquest territori en els seus diferents àmbits temàtics: jaciments paleontològics, restes arqueològiques, edificis historicoartístics i el mateix entorn natural que el composa.
Si cliqueu al nom de cada centre accedireu a la fitxa per llegir-ne la informació.
- Museu de la Conca Dellà – Isona
- Dinosfera – Coll de Nargó
- Museu de l’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont – Sabadell
- Epicentre – Tremp
- Dinosaures de Fumanya – Fígols
- Centre de dinamització de Tartareu – Tartareu
- Centre d’Interpretació del Montsenc de Meià – Vilanova de Meià
Guia sortim en família (resums)
+ activitats en família