Què fem?

Pedracastell o Creu de Canet

 1. Home
 2. »
 3. Pedracastell o Creu de Canet
adreça:
Sant Iscle de Vallalta Maresme (el)

 

 

 

Pedracastell o Creu de Canet, com també se la coneix, és un dels emblemàtics miradors del Maresme. La pujada fins la Creu és una fàcil i bonica passejada que transcorre per una pista forestal. La primera part de la caminada el desnivell es fa una mica costeruda però es puja sense dificultat. La ruta es pot fer des de la mateixa població de Canet de Mar o des de Sant Iscle de Vallalta, com en el nostre cas. És un dels 100Cims del llistat de la FEEC. Ruta lineal a Pedracastell des de Sant Iscle de Vallalta.

 

Pedracastell o Creu de Canet. Dades i mapa

 •  Distància: 5,5 km.
 • Temps: 2,30 h amb parades
 Pedracastell o Creu de Canet

 

ruta lineal a Pedracastell des de Sant Iscle de Vallalta. Itinerari

A l'entrada de Sant Iscle, a la dreta, hi ha la zona esportiva. Aquí es pot deixar el cotxe i baixar caminant fins la riera. Un cop a la riera cal agafar la pista de terra que surt a l'esquerre, a la dreta surt la pista que va al poliesportiu. La pista segueix el GR 5, amb marques blanques i vermelles, i que no es deixa fins a dalt.

Pedracastell o Creu de Canet

 •  El camí, sempre en pujada, s'endinsa al bosc entre pins i alzines. S'arriba a una zona més oberta des d'on es port veure, a l'esquena, el Turó Gros.
 •  S'arriba a una bifurcació on les marques del GR ens fan abandonar la pista per continuar per un sender ample que circula per dins el bosc. Tant el sender com la pista s'ajunten més endavant. En aquest cas s'opta per seguir pel sender entre alzines sureres. Continuar fins tornar a trobar la pista.

Pedracastell o Creu de Canet

Mirador de la Creu - Pedracastell o Creu de Canet

Pedracastell o Creu de Canet

Pedracastell o Creu de Canet

 •  S'arriba a una altra esplanada, el Coll Safiguera. Una mica més amunt es troba el Mirador de la Creu, on hi ha un edifici blanc ple de grafits.
 •  Continuar per la pista esquerre que porta a l'esplanada de la Creu, la de la dreta és el GR que porta fins a Canet.

Pedracastell o Creu de Canet

Pedracastell o Creu de Canet

 • Des de la Creu es pot veure gran part de la costa del Maresme amb Canet de Mar al fons. El Pedracastell a 309m està inclòs al llistat del 100Cims.
 • La tornada es pot fer resseguint el camí de pujada. En aquesta ocasió es fa tota la baixada per la pista forestal i no seguint el GR5.

 

etiquetes: