baner tram baix

Què fem?

Passeig dels Aurons

  1. Home
  2. »
  3. Passeig dels Aurons
adreça:
Ripoll, Ripollès (el)


 

 

El passeig dels Aurons, és un espai natural i obert situat situat a darrera de l’Escola del Treball del Ripollès, als afores de Ripoll. Comunica amb la ruta del Ferro i del Carbó a través d'un sender local. El passeig té una llargada de 700 metres i s'hi accedeix franquejant una porta verda que en fa d'entrada. L'itinerari recorre pel costat del riu Ter, molt a prop dels arbres. Un bosc de ribera ric en vegetació on s'hi poden observar diferents ocells que hi paren a descansar.

*ATENCIÓ ens informa l'Eudal Alabau que les escultures del passeig dels Aurons van desaparèixer com a conseqüència dels temporals Leslie i del Gloria que provocàren una gran crescuda del Ter.

 

Passeig dels Aurons a Ripoll.

A prop d’alguns arbres es pot trobar informació del tipus de vegetació que predomina i dels ocells que habiten en aquest paratge. El passeig està adequat per a invidents. El fet de trobar-se molt a prop del municipi de Ripoll, fa que sigui visitat pels veïns. Els visitants de la ruta del Ferro, segurament per desconeixement, hi passen de llarg.

A part del purament natural i paisatgístic durant el recorregut podeu trobar tot un seguit de figures i composicions fetes per l'Eudald Alabau. Figures fetes amb materials de la zona.

 

Les escultures d'Eudald Alabau al passeig dels aurons

Actualment les escultures han desaparegut.

Passeig dels Aurons a Ripoll

Eudald Alabau Selva (Ripoll, 1950), és un artista plàstic. Va estudiar i es va llicenciar a l’Escola Sant Jordi de Belles Arts de Barcelona. Ex-professor d’escultura a l’Escola d’Art de Vic. Ha exposat la seva obra al Principat, Euskadi i a la Catalunya Nord. La seva exposició “El bosc dels sentits” ha recorregut, 14 localitats de Catalunya.

Actualment, Eudald Alabau treballa en projectes de Land Art. Moltes de les seves obres, efímeres, utilitzen materials naturals, com el gel. A l'enllaç podreu veure diferents escultures fetes per l'espai del Passeig dels aurons.

 

Com arribar-hi

Sortir de Ripoll direcció la Ruta del Ferro cap a Sant Joan de les Abadesses pel costat de la carretera C-26. Arribar fins el Pavelló de l'Avellaneda. Un cop al pavelló seguir pel camí que està tancat per un pas de "vailet". (després de passar deixeu-lo novament tancat). Continuar per un petit sender que travessa un camp de pastures i seguir les marques blanques i verdes del  sender local.  A mà dreta es troba el pas del Passeig dels aurons.

 

*una de les fotos és del blog arseni-carme. Si aneu a l'enllaç podreu veure com segueixen pel sender local fins l'ermita de Sant Bartomeu de Ripoll.

 

 

Altres llocs d'interès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save