Què fem?

Parcs i jardins del Masnou

  1. Home
  2. »
  3. Parcs i jardins del Masnou
adreça: Prat de la Riba, 1
adreça:
El Masnou Maresme (el)
telèfon: 93 557 17 00

 

 

 

El Masnou és una població costanera de la comarca del Maresme situada entre Montgat i Premià de Dalt i al nord entre Alella i Teià.  Té un relleu força accidentat degut a la proximitat de la Serralada del Litoral i viu de cara el mar. La població, com a lloc d'estiueig de la burgesia catalana del segle XIX conserva nombroses torres i cases modernistes.  Aquí us proposem visitar 4 Parcs i jardins del Masnou: Caramar, el del Llac i els Jardins de la Nimfa i el parc de Vallmora.

Al Masnou hi ha activitat durant tot l'any, però a l'agenda de l'estiu destaquen el Festival Internacional Ple de Riure i la Festa Major de Sant Pere.

 

Parcs i jardins del Masnou. Els 3 Parcs

  • Parc temàtic de Caramar: parc situat al centre de la població. Neix com a parc temàtic  per donar a conèixer i entendre una mica més la natura. Un espai lúdic amb una gran varietat d'espècies d'arbres i plantes de diversos indrets. Un dels elements característics del Parc de Caramar és el seu trenet. Hi circula els segons i quarts diumenges de cada mes d'11 a 13 h del matí i dissabtes de 18 a 20h. (juliol i agost tancat). Horaris convinguts Tel: 93 555 47 29 o al mòbil 630 33 97 96. El tren funciona gràcies als Amics del Ferrocarril del Masnou Seu d'entitats Joan Fàbregas (AFEM).
  • El Parc del Llac: són el jardí de la finca Bell Resguard. El jardí que Romà Fabra i Puig, primer marquès del Masnou, va ordenar construir a principis del segle XX. Es va construir com un espai d'esbarjo de la seva residència d'estiueig. Té una superfície d’uns 6.400 m2 amb elements propis del neoclàssic afrancesat del final del segle XIX. Hi destaca el llac central, o estany, amb una illa al mig a la qual si pot accedir mitjançant un pont. A la part de l'esplanada central podreu gaudir d'una gran varietat de vegetació. Espècies autòctones com d'altres portades d'arreu del món. Els camins que voregen el llac hi ha una gran diversitat de plantes. Tota aquesta exuberant vegetació ha facilitat la vinguda de un bon nombre d'espècies d'ocells.
  • Jardins de la Nimfa del Masnou: situats al costat de la carretera N-II, formen part dels jardins més emblemàtics del Masnou. Al centre dels jardins es troba la Nimfa del Masnou, escultura de l'artista Jordi Alumà que commemora l'entrada al nou mil·lenni.

Parc Vallmora del Masnou

Parc Vallmora

  • Parc de Vallmora. veure AQUÍ la fitxa del parc dels tobogans gegants.

 

*foto Parc de la Ninfa, fotos Parc del Llac, fotos trenet

 

El Meridià Verd

Com a curiositat Masnou és punt final del Meridià Verd. Aquest parteix de Dunkerque i passa per París, acaba el seu traçat al El Masnou. Aquest és un dels primers meridians terrestres de referència al món occidental. Va ser utilitzat per definir la llargada del metre i la creació del sistema mètric decimal.

 

Altres llocs d'interès

Parc del Tramvia – Montgat i Tiana

Sortir amb nens - Centre d’Interpretació del Far de Calella

Parc infantil Francesc Macià de Malgrat de Mar

+ sortides amb nens al Maresme

+ parcs infantils

 

INSTAGRAM

 

 

Save

Save