Què fem?

Parc Natural del Prat de Cabanes

  1. Home
  2. »
  3. Parc Natural del Prat de Cabanes
adreça:
Torreblanca La Plana Alta
coordenades: 40.1928136 / 0.210964

 

 

 

El Parc Natural del Prat de Cabanes és la principal zona humida de la província de Castelló. Les seves característiques paisatgístiques, geològiques i ecològiques especials li donen un gran valor natural. El parc disposa de dos Centres d'Interpretació i dos itineraris senyalitzats. Els itineraris els teniu marcats al maca, el groc i el vermell, i us permeten endinsar-vos per fer observacions d'aus i veure les zones humides. Es recomana seguir el groc que comença des de Torrenostra.

 

Parc Natural del Prat de Cabanes

Parc Natural del Prat de Cabanes

El Prat de Cabanes-Torreblanca s'estèn entre els termes municipals de Torreblanca i Orpesa del Mar. Limita amb la Serra d'Irta i Serra de les Santes.

Us deixem les fotos i la ruta que va fer el biòleg Xavier Blancafort i que hem recuperat de la seva pàgina. Aconsella fer l'itinerari groc.

Parc Natural del Prat de Cabanes

Itinerari groc: L'inici de la ruta és des de la Torrenostra. Seguiu un tram d'un kilòmetre per la platja de còdols, de mal caminar, fins una una torre d'observació. Tindreu bones vistes dels aiguamolls i de la Gola del Trenc. L'itinerari continua pels canyissars o marjals fins arribar a les llacunes. Si esteu atents podreu observar les diferents aus que hi nien o fan parada per menjar.Descripció itinerari groc del parc.

Itinerari vermell: La part de la ruta situada a l'altra extrem del Parc, a la Torre de la Sal (Cabanes). Només començar hi ha unes dunes fòssils i unes dunes molt ben conservades que estan molt bé. Tot seguit el camí continua per una platja de còdols, de mal caminar, amb canyissars a una banda i el mar a l’altra. Arriba fins a les ruïnes d’un antic quarter de carrabiners, a partir d’aquí entra cap a l’interior. Aquesta part ja no té tants atractius ni es pot fer observació d'aus. Descripció itinerari vermell del parc.

Parc Natural del Prat de Cabanes

Fauna i Flora

El Parc natural té una gran importància, perquè s'hi poden trobar espècies endèmiques com la gambeta, el fartet o el samaruc. A més, és un lloc perfecte per a practicar birdwatching i observar la quantitat d'aus migradores que passen per la zona.

Equipaments

Trobareu dos centres d'interpretació del parc situats als dos extrems del mateix. AQUÍ teniu adreces i dades.

  • Torre de la sal: Es troba situat al sud del Parc Natural, al nord del nucli urbà de Torre la Sal, a un edifici compartit amb l'Institut d'Aqüicultura de Torre de la Sal.
  • Torrenostra: Es troba situat a la part nord del Parc Natural, a Torrenostra (Torreblanca). És un edifici compartit amb l'oficina de Tourist Info i la Fundació Global Nature.

 

 

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM