Què fem?

Parc del Laberint d’Horta amb nens

 1. Home
 2. »
 3. Parc del Laberint d’Horta amb nens
adreça: Pg Castanyers, 1
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)

 

 

 

El Parc del Laberint d'Horta és un jardí-museu que forma part de la Xarxa de Parcs i Jardins de Barcelona. Actualment, el parc ocupa una superfície de 9 hectàrees i es divideix en dues parts: el jardí neoclàssic i el jardí romàntic. Cal destacar-ne la varietat botànica i l’abundància ornamental, com també els elements arquitectònics propis dels jardins romàntics. El Parc del Laberint va ser un encàrrec d'Antoni Desvalls, Marquès de Llupià i Alfarràs. El Parc del Laberint es va inaugurar com a parc públic municipal l'any 1971. El 1994 se'n va fer una restauració en profunditat atorgant-li la categoria de jardí històric.

Cal destacar el jardí domèstic, el jardí romàntic, el laberint, les nombroses instal·lacions d'aigua i les peces escultòriques (algunes de la mitologia grega) repartides per tot el parc. A tocar dels jardins es troba l'equipament municipal de formació en jardineria "Centre de Formació del Laberint" i la Biblioteca del centre de Formació del Laberint.

 

 

Parc del Laberint d'Horta

laberint d'horts

laberint d'horts

laberint d'horts

laberint d'horts

Un jardí més enllà del laberint

El seu recorregut comença a la porta xinesa, amb els rastres d'un jardí oriental ara ja desaparegut. Continua pel jardí dels Boixos, un jardí sigil·lós que conserva l'esperit del seu dissenyador, el paisatgista i jardiner italià, Domenico Bagutti. Des d'aquest jardí surten els camins que porten als templets d'Ariadna i Danae  i al jardí domèstic o també cap al jardí romàntic que ocupa tota la part esquerre del parc.

El laberint és només una part petita del parc. Perdeu-vos passejant pels camins, pujant escales, creuant ponts, descansant als bancs o visitant el museu. Aigua, verdor, parterres florits, bosc, olors, paisatge i natura... que us farà oblidar que sou dins la ciutat de Barcelona.

Parc del Laberint d'Horta

Parc del Laberint d'Horta

Parc del Laberint d'Horta

laberint horta

 

Resulta un lloc molt agradable per visitar amb els nens ja que sembla ben bé el jardí típic d'un conte de fades. La part més engrescadora pels petits és l'entrada al Laberint. Entrar i jugar a perdre's i buscar la sortida és un joc sempre molt divertit. Una sortida a Barcelona amb nens passa per visitar el Parc del Laberint i perdre's pels 750 metres de xiprers retallats.

El Parc del Laberint d'Horta amb nens

veure plànols a wikipedia

1: Entrada, 2: Escultura de Eros, 3: Sortida, 4: Gruta de la nimfa Eco, 5: Temple de Dànae, 6: Temple de Ariadna, 7: Relleu de Deucalió i Pirra, 8: Relleu de dues figures femenines (sentit desconegut), 9: Plaça del rellotge de sol.

 

Parc del Laberint d'Horta. Informació d'interès

Parc del Laberint d'Horta

Hem recollit algunes dades d'interès de la web de la Xarxa de Parcs i Jardins, on podreu seguir tota la informació actualitzada. També podreu veure els horaris i el preu (actualment hi han obres i l'accés és gratuït).

 • Accés al jardí museu de pagament
 • Recinte accessible per a persones amb mobilitat reduïda.
 • No es permet l'entrada d'animals de companyia.
 • Prohibit l'accés al recinte a vehicles (incloses bicicletes i patins)
 • No es pot jugar a pilota.
 • No és pot fer pícnic
 • Trobareu una zona infantil just a l'entrada del parc, fora del recinte.
 • Àrea de pícnic abans d'entrar al parc (d'accés lliure).

 

Parc del Laberint d'Horta

´recorregut accessible en bona part del parc

 

Pícnic i parc infantil a l'exterior del Laberint

 

Pícnic i parc infantil a l'exterior del Laberint

Pícnic i parc infantil a l'exterior del Laberint

A la part exterior del recinte del Laberint trobareu una zona verda amb taules de pícnic i jocs infantils.

 

 

Altres llocs d'interès

+ Barcelona amb nens

sortir amb nens al Barcelonès

+ jardins i arborètums

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save