baner cavatast

Què fem?

Parc de la font dels Oms a Cardedeu

  1. Home
  2. »
  3. Parc de la font dels Oms a Cardedeu
adreça:
Passeig Font dels Oms, Vallès Oriental (el)

Parc de la font dels Oms
 

 

 

 

El Parc de la Font dels Oms de Cardedeu és un espai natural de gairebé 9 mil m2. Situat en el tram de riera en la part nord del nucli urbà dins de l'àmbit de la riera de Vallforners. És un espai per a l'educació ambiental on s'hi poden trobar dos ecosistemes diferents, el de l'alzinar i el bosc de ribera. Hi trobareu plafons explicatius tant de vegetació com de fauna presents al parc amb l'objectiu que us facilitarà la identificació.

 

*la riera de Cànoves és també coneguda com a riera de Vallforners

Parc de la font dels Oms a Cardedeu. Què hi trobareu?

Parc de la font dels Oms a Cardedeu

Zona infantil amb gronxadors del Parc de la font dels Oms

Dos espai diferenciats, la riera amb el bosc de ribera i la zona de l'alzinar.

  • Zona riera i bosc de ribera: L'aigua, seguint el curts de la riera, és l'element clau. la riera baixa de la muntanya de Vallforners cap a la plana del Mogent. Durant el seu curs s'hi troben animals, vertebrats i invertebrats que en depenen. El bosc de ribera és com una serpentina que ressegueix la cinta d’aigua i aixopluga una munió d’ocells: alguns estadants, d’altres passavolants. Entre la vegetació, el vern és el rei; el gatell, el príncep. I a sota: sanguinyols, saücs, cintes, falgueres i créixens.
  • Zona de l'alzinar: l’alzinar és el mantell que cobreix gairebé tota la capçalera de Vallforners. A la plana, s’ha convertit en un trencadís de camps, marges, bosquines i edificacions. L’alzinar madur és estable, fosc i serè.  L’ombra de les alzines fa impossible un sotabosc atapeït. S'hi troba una vegetació com: marfull, galzeran, heura i pocs més.
  • Zona de pícnic: dins el parc hi trobareu diferents taules i bancs de fusta  per a fer un pícnic. (veure fitxa de Som de pícnic).
  • Font dels Oms: situada a la zona de pícnic.
  • Zona infantil: gronxadors i trenet de fusta per als més petits.

 

La riera es pot travessar per alguns dels ponts que hi trobareu.

 

La fauna del Parc de la font de l'Oms

Si aneu a la web Font dels Oms hi trobareu una relació de les aus que, si hi aneu amb calma, podeu observar. A les fitxes dels ocells es pot reproduir el seu cant, per així, sobre el terreny  mirar d'identificar-les.

Parc de la font dels Oms a Cardedeu

 

 

*fotos BCNCatFilm

 

Altres llocs d'interès

Parc de Can Rius a Caldes de Montbui

+ Parcs i jardins de Cardedeu

Circuit de trens a Cal Gavatx a Les Franqueses del Vallès

el Vallès Oriental amb nens