Què fem?

Palau Güell

 1. Home
 2. »
 3. Palau Güell
adreça: Carrer Nou de la Rambla, 3-5
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)
inscripcions:

Els tiquets de la jornada de portes obertes del primer diumenge de mes es repartiran de manera online el dilluns anterior fins exhaurir existències

pasajes y paisajes logo

 

 

 

El Palau Güell és un dels primers encàrrecs importants que va rebre Gaudí a l’inici de la seva carrera. Eusebi Güell va voler que Gaudí li construís aquest peculiar palau urbà com a ampliació de la casa familiar que tenia a la Rambla de Barcelona. Va ser declarat monument historicoartístic per l’Estat espanyol el 1969. És un Bé Cultural d’Interès Nacional, i patrimoni mundial per la UNESCO el 1984. L’edifici, en qualitat d’obra de joventut, conté l’essència de l’obra posterior de Gaudí i és imprescindible per entendre la seva arquitectura.

 

Palau Güell. La visita

Si aneu amb nens i voleu fer una visita dirigida i més dinàmica teniu l'opció d'escollir el dia de visites teatralitzes, com ha fet la Isabel des de Pasajes y Paisajes. Recordeu que les places són limitades i heu de fer la reserva. L'edifici, com gairebé tota l'obra de Gaudí, és impressionant i no deixa indiferents a ningú. En aquest cas, al fer-se una visita teatralitzada li afegeix un plus per als nens.

Palau Güell

visita teatralitzada al Palau Güell

 • La visita comença a la planta baixa, al costat de la maqueta de l'edifici. Els actors interpreten al matrimoni Güell i a l'arquitecte.
 • Les primeres estàncies que es visiten són els estables i el soterrani que s'hi accedeix per una rampa.
 • El Palau té dues portes impressionants per on entraven els carruatges i baixaven als estables. Els visitants podien baixar del carruatges i accedir directament a l'escalinata d'accés a l'interior del Palau sense ser vistos des de l'exterior. En tot moment els actors fan explicacions interpel·lant als nens perquè s'impliquin en la visita. Els fan preguntes sobre Gaudí, sobre la seva obra o explicant, de manera senzilla, les tècniques utilitzades per l'arquitecte.
 • La visita continua accedint a l'entresòl per l'escalinata. La primera estança és un vestíbul amb grans sostres que servia de sala de festes. Una de les parets de la sala s'obra deixant veure un petit altar que s'utilitzava com a capella. Hi trobareu una estança molt lluminosa, malgrat els tons foscos de la decoració.
 • Seguim fins arribar a la planta noble, on hi han les habitacions privades. Podeu visitar el menjador, algunes sales, la sala d'estar i la terrassa dels migdies. Aquí us mostraran la decoració de fusta, la il·luminació, les finestres, les estances semi secretes... Els nens participen de les descobertes i explicacions.
 • Continua la visita pujant al pis on es troben els dormitoris.
 • A les golfes hi ha un espai d'exposició on es mostra la vida dels Güell i la seva relació amb Gaudi.

Palau Güell

 • Finalment, s'arriba a una de les zones més carismàtiques i espectaculars, la terrassa. Aquí podreu contemplar de ben a prop les magnífiques xemeneies.

 

Visita al Palau Güell amb nens

Les visites van adreçades a famílies amb nens de 5 a 12 anys i tenen lloc el diumenge de la segona i quarta setmana de cada mes a les 11.00 h. Teniu l'opció de descobrir el palau el segon diumenge de mes amb una gimcana o bé el quart diumenge de mes amb una visita teatralitzada. Places limitades. +info

 

Altres llocs d'interès