Què fem?

NATURAPROP

 1. Home
 2. »
 3. NATURAPROP
web:
adreça:
Sant Esteve de Guialbes Pla de l'Estany (el)
telèfon: Esteve (62 084 66 08) Toni (652 87 99 19) Xavi (649 79 87 48)

NATURAPROP és una proposta per gaudir i descobrir com viure els animals en plena natura. Disposa de diferents observatoris -guaites- des d'on es pot observar i fotografiar la fauna autòctona en plena llibertat. Podeu aniri, depenent de l'observatori de dia o de nit així es poden veure un ventall d'animals en els seu dia a dia  en el seu entron natura. Al Bosquet de can Vidal, a Sant Esteve de Guialbes, terme de Vilademuls (Pla de l’Estany). A vint minuts de Figueres, Banyoles i Girona.

L'experiència

Una experiència sorprenent i diferent de veure la fauna en el seu entorn natural des d'un observatori privilegiat.

 • Us porten fins l'aguait de Can Teixó, enmig del bosc en una visita diürna o nocturna.
 • Durant el dia es poden observar i fotografia nombrosos ocells - i petits mamífers- que passen a veure aigua –mallerengues, pit-roigs, raspinells, merles, gaigs, tudons, pinsans…- fan vida al voltant de l’aguait, i aprofiten les menjadores, caixes-niu i la bassa que els oferim en aquest entorn tranquil i protegit.
 • L'entrada es fa al capvespre i la sortida als vols de mitjanit, en cap cas, però mentre hi hagi animals a la vista.
 • Els guineus i teixons venen cada nit, però són força imprevisibles: tant poden aparèixer en mitja hora, com trigar-ne dues o tres… l’espera pot ser llarga. Cal venir, doncs, carregats de paciència.
 • Dins de l’aguait hi ha seients còmodes,podeu menjar i també parlar (en veu baixa), hi ha llum –vermella i molt tènue-, endolls i fins i tot internet.
 • A fora hi ha diversos focus per il·luminar els animals quan venen, que podreu regular al vostre gust, i també una webcam que ens permet fer el seguiment continuat de tot el que passa a l’aguait i el seu entorn. Es poden fer fotos, fins i tot sense disposar de grans teleobjectius.
 • Les guineus i sobretot els teixons són sens dubte, ara com ara, les estrelles de l’aguait de Can Teixó. Cada nit s’hi acosten i els podeu veure voltant lliurement per l'entorn sense que els destorbi el més mínim la vostra presència.

Anar amb nens

A l'aguait de Can Teixó  l'aforament màxim és de 5 persones adultes, tot i que per a fotògrafs l'òptim és un grup de 2, màxim 3.

Per a grups familiars, l'aforament màxim és de 2 adults + 4 nens. Els nens són benvinguts, però l'èxit d'una bona observació dependrà, en bona mesura de l'actitud dels nens i dels adults responsables. Cal evitar cridar i fer moviments bruscs,  propiciar una actitud d'espera pacient i anar-hi amb les necessitats fisiològiques resoltes.

Per dormir

Només és possible passar la nit a l'aguait –sense dormir massa, segurament…- a un màxim de dues persones, i normalment aquest és el cas de fotògrafs de natura o observadors de fauna experimentats.

Per a qualsevol estadan nocturna a l’aguait, el preu inclou la pernoctació al turisme rural –Mas Vidal, a dos minuts a peu del propi aguait-, cosa que permet tornar a l’aguait al matí següent i gaudir dels ocells i fauna diurns.

Recomanacions

 • Anar a l’aguait amb les necessitats fisiològiques resoltes.
 • Dur roba d'abric o manta si preveieu que ha de fer fred –tot i que hi ha calefacció.
 • Portar auriculars i mp3 per escoltar música, en cas que us faci patir una espera llarga…
 • Venir ben mentalitzats que l’espera pot ser llarga

Amics de NaturaProp

Els Amics de NaturaProp és la proposta per a aquells visitants assidus, els peret gaudir a preus força reduïts.La tarifa anual de 75€ que els permet gaudir dels descomptes exposats a la taula de preus. (consulteu preu a la web).

*A la veu trobareu els preus i els tipus d'estades.

totnens-sortim-naturaprop0

Save

etiquetes: