Museu de la Música de Barcelona

  1. Home
  2. »
  3. Museu de la Música de Barcelona
adreça: L'Auditori. Lepant, 150
adreça:
Barcelonès (el)
horari: Dimarts, dimecres i divendres, de 10 a 18h. Dijous, de 10 a 21h. Dissabtes i diumenges, de 10 a 19h. Dilluns tancat.
telèfon: 93 256 36 50

 

 

 

El Museu e la Música de Barcelona, ubicat a l'edifici de l'Auditori, es dedicada a l’experimentació i la reflexió sobre les activitats musicals. Recorrent les sales podreu veure exposats nombrosos instruments musicals de diferents èpoques i d'arreu del món. Consulteu els tallers familiars de llarga durada i els que s'organitzen de manera puntual.

 

 

Museu de la Música de Barcelona

museu de la musica de barcelona interactiu

Exposició permanent

El Museu de la Música de Barcelona us proposa un viatge pels mons de la música –la història i les cultures— a través dels instruments, d’escoltar i d’interactuar sonorament. Cada instrument d’aquesta excepcional col·lecció –se’n mostren 500 dels més de 2.200— conserva la petjada de l’acció humana que s’ha fixat en l’objecte.

Els podem contemplar alhora que podem escoltar des del violoncel de Pau Casals a un sarangui de l’Índia, des d’Albéniz a Granados, Sor, Paco de Lucía i els Rolling Stones.

Després d’una introducció inicial a la diversitat d’instruments i de músiques, l’exposició segueix un recorregut històric per diferents èpoques. Des de l’Edat Mitjana europea fins a les músiques populars i les tecnologies contemporànies. També podreu veure una mirada a les cultures musicals d’altres continents.

A cada espai del recorregut les projeccions audiovisuals i els dispositius interactius obren una finestra estètica i informativa per submergir-nos en l’època.

A part de les exposicions fixes es programen diferents exposicions temporals.

 

Sala interactiva

Al final del recorregut, una sala específica proposa que toqueu lliurement diversos instruments musicals, una activitat especialment atractiva per a les famílies amb nens. Molts instruments no es poden tocar (o només de manera excepcional) perquè són patrimoni i els volen salvaguardar durant molts anys. Però com que sabem que us ve de gust fer música, a la Sala d’interactius en trobareu que sí es poden tocar: guitarra acústica, guitarra elèctrica, janggu, violoncel, arpa, maqueta d’orgue.

 

Activitats familiars al Museu de la Musica

Tallers i activitats familiars

Abans d'anar-hi consulteu les activitats familiars i per a nens que tenen programades.

 

 

 

 

 

*fotos del facebook del Museu

 

JORNADES DE PORTES OBERTES

  • Les tardes de tots els diumenges de l’any que el museu sigui obert, a partir de les 15h.
  • Les tardes de tots els dijous de l’any que el museu sigui obert, de 18h a 21h. (a partir de setembre 2019)
    Els primers diumenges de mes.
  • 12 i 13 de febrer (Santa Eulàlia), 21 de març (Dia de la Música Antiga), 16 de maig (La Nit dels Museus), 18 de maig (Dia Internacional dels Museus), 21 de juny (Dia de la Música), 24 de setembre (La Mercè), 22 de novembre (Diada de Santa Cecília).

 

arcelones, excursions i activitats amb nens

 

+ ACTIVITATS BARCELONÈS

+MUSEUS PER VISITAR AMB NENS

 

 

 

Instagram totnens