Activitats estiu

Què fem?

Mina d’Aigua del Masnou

  1. Home
  2. »
  3. Mina d’Aigua del Masnou
adreça:
Plaça d'Ocata - El Masnou Maresme (el)

 

 

 

El Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua del Masnou està ubicat a la Plaça d'Ocata. La mina està formada per una deu o naixement subterrani i un conjunt de galeries amb conduccions per canalitzar l’aigua i una bassa per recollir-la. L’aigua es distribuïa a les diferents cases mitjançant repartidors, soterrats o en torres. Aquest sistema va deixar de funcionar els anys 60-70 del segle passat. Actualment es poden visitar uns 40 metres de les Mines d’aigua Cresta i Malet. També s'ha habilitat una zona museística per mostrar com era un pati d'una casa amb el safareig.

 

*la part museística està adaptada, l'accés a la mina NO.

Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua del Masnou

Un tram de les Mines d’aigua Cresta i Malet

Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua del Masnou

En la museïtzació s’ha volgut recrear l’eixida o pati d’una casa benestant del municipi amb el típic safareig, reconstruït a partir de peces originals. També s’hi pot veure una col·lecció d’objectes vinculats a la construcció d’aquesta xarxa per a l’abastament d’aigua i l’audiovisual.

Entrada a la mina

Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua del Masnou

Plaça d'Ocata on es troba ubicat el Centre d'Interpretació de la Mina d'aigua del Masnou.

El tram de mines al qual s’accedeix durant la visita té una llargada d'uns 40 metres. Es recorre una galeria subterrània que es va reforçar per facilitar-hi l’accés i garantir-hi la seguretat, així com un refugi antiaeri. L’espai es va adequar l’any 1999 gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Mina Malet, la Comunitat de Propietaris de la Mina Cresta i el suport de l’Ajuntament del Masnou.

Visites a la mina i escape room

  • visites lliures: Diumenges d’11 a 14 h - Tancament anual:1 i 6 de gener, 1 de maig i 24, 25, 26 i 31 de desembre
  • Visita guiada gratuïta el segon diumenge de cada mes a les 11 h. A causa de l’aforament limitat de l’equipament, es requereix inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme.
  • Escape room “El misteri de les mines d’aigua” . Consulteu calendari. Cal fer reserva a l'Oficina de Turisme

 

Altres activitats

activitats i rutes Maresme

Centres d'Interpretació

 

 

INSTAGRAM