Què fem?

La Cova Meravelles de Benifallet

  1. Home
  2. »
  3. La Cova Meravelles de Benifallet
adreça: Barranc de Sant Jordi, s/n
adreça:
Benifallet Baix Ebre (el)
coordenades: 40.9507843 / 0.5092629

 

 

 

 

Les Cova Meravelles de Benifallet té un recorregut total de 510 metres, amb uns 9,82 m de desnivell. Destaquen per la seva quantitat i qualitat de concrecions, especialment les excèntriques. El lent degoteig de les aigües d’infiltració, carregades de carbonats en dissolució, va donant lloc a fascinants formacions, a voltes estrambòtiques, on la imaginació del visitant descobreix éssers fantàstics.

 

La Cova Meravelles de Benifallet

La Cova Meravelles de Benifallet

La Cova Meravelles de Benifallet es va descobrir el 1968, del recorregut de 510m actualment es poden visitar 200m. La part visitable de la cova consta de tres sales:

  • La sala dels Llapis: consta d’un munt d’estalactites primetes al sostre, i a la part de terra té una cortina d’estalagmites que rodegen una estalagmita totalment cilíndrica en forma d’espelma.
  • La sala de l’amfiteatre: trobem els gours o llacs que gràcies a l’aigua i al mineral que arrosseguen fan unes formes circulars que pareixen les grades d’un amfiteatre. Dintre de la sala també trobem una de les formacions més estranyes que hi ha dins d’una cova, una formació que sembla desobeir la llei de la gravetat. Aquesta formació se l’anomena excèntrica.
  • La sala de la música: Aquesta és la sala més petita però és en l’única que trobem un resum de totes les formacions que hi ha en tot el recorregut; estalactites, estalagmites, anemolita, columnes, banderes, macarrons i excèntriques.

La Cova del Dos

Una cavitat més petita,  té 235 metres dels quals se’n veuen 25. Aquesta cavitat rep el nom de Cova del Dos perquè té dues boques d’entrada. Aquesta cavitat té importància a escala històrica, ja que sempre ha estat habitada. Dintre de la cova hi podem veure la reproducció d’un vas campaniforme i d’una àmfora. Les restes arqueològiques que s'han trobat i les restes arqueològiques del Neolític trobades a les Coves de Benifallet es troben al museu arqueològic de Barcelona i al Museu de les Terres de l’Ebre.

La Cova de les Meravelles i la cova de Dos són les úniques coves visitables de Benifallet.

Gratuït amb el carnet de súper3

 

+ activitats i rutes pel Baix Ebre

+ coves per visitar amb nens