Què fem?

Itinerari per la Riera de Caldes a Palau-solità i Plegamans

  1. Home
  2. »
  3. Itinerari per la Riera de Caldes a Palau-solità i Plegamans
adreça: Pavelló esportiu Maria Víctor
adreça:
Palau-solità i Plegamans Vallès Occidental (el)
coordenades: 41.585048 / 2.174134

 

 

 

 

L'Itinerari per la Riera de Caldes és una suau passejada familiar per fer a peu o en bici. Una ruta lineal que segueix el tram mitjà de la riera que desemboca al Besos. Encaixada entre parets naturals i esculleres artificials la flora i la fauna conviuen amb una forta pressió humana. El terreny és còmode i està en part pavimentat o és força compactat. Teniu parada al gran Parc de l'Hostal del Fum, on hi ha un dels trenets més llargs d'Europa de la seva categoria.

 

Itinerari mediambiental per la Riera de Caldes. dades i mapa

  • Temps: 30 minuts
  • Distància: 3,73Km
  • Dificultat: fàcil (a peu o en bici)

Itinerari per la Riera de Caldes mapa

ruta autoguiada amb l'app de natura Local

Itinerari per la Riera de Caldes. Itinerari

La ruta comença al pavelló poliesportiu Maria Víctor i acaba al mateix Parc de l'Hostal del Fum. Recordeu que és un tram lineal i la tornada l'haureu de fer refent el camí fet. La ruta és molt plana i no presenta cap tipus de dificultat, és pot fer plàcidament com un passeig.

El tram de la riera que passa per municipi és ample i a banda i banda i s'hi estenen polígons industrials, urbanitzacions i parcs.  L'any 1998, després de la rierada del 1994, es van iniciar les obres per la canalització de la Riera de Caldes. Es va eliminar un meandre a la zona de la Pineda i es van construir esculleres a les ribes amb la intenció d'aconseguir un traçat més rectilini i segur.

Actualment el tram de la Riera de Caldes s'ha fet una restauració ambiental, convertint-se en un espai natural d'interès ambiental. Podreu gaudir d'una vegetació típica de riera, amb arbres, arbusts, canyissars i un incipient bosc de ribera a les vores. Si baixa aigua podreu veure alguns peixos i amfibis i alguns petits mamífers, rèptils i aus que paren a descansar.

Itinerari per la Riera de Caldes hostal fum

Al parc de l'Hostal del Fum podeu pujar al Trenet de Palau, fer un pícnic o descansar. Hi ha una font d'aigua municipal just al principi, al centre cívic de l'escorxador i una altra al Parc de l'hostal del Fum.

 

 

 

 

etiquetes: