Què fem?

Illes Columbretes

  1. Home
  2. »
  3. Illes Columbretes
adreça:
Port de Castelló - Castelló de la Plana La Plana Alta
coordenades: 39.9699547 / 0.0045055 (Port de Castelló)

 

 

 

 

Les Illes Columbretes són Reserva Natural i Reserva Marina. Es troben situades a la costa castellonenca a 48 quilòmetres i constitueixen un valuós espai natural. Destaquen per la seva riquesa dels seus ecositemes, tant terrestre com marí. Només es pot visitar l'illa Grossa i disposeu de diferents vaixells turístics per anar-hi. Un cop a l'illa la visita és gratuïta i guiada. Una de les icones de l'illa és el seu Far.

 

Illes Columbretes Reserva Natural i Reserva Marina

Reserva Natural illes Columbetes

La Reserva Natural la compon tot el territori emergit, és a dir, 19 hectàrees en total d'illes i illots i són gestionades per la Generalitat Valenciana. La Reserva Marina són 5.493 hectàrees de zona submergida al seu voltant, com es pot veure a la imatge de dalt. Està gestionada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació que autoritza les activitats relacionades amb el medi marí.

Les illes estan formades per un conjunt d'illots d'origen volcànic. Les més importants són l'Illa Grossa, la Ferrera, la Foradada i el Carallot. No va ser fins a l'any 1856-1860 quan es va produir la veritable colonització de les illes i es va construir el far per poder guiar les embarcacions que passaven a la nit.

Centre d'Informació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes

Està situat al Museu del Mar, hi trobareu una exposició sobre les illes i sobre el món de la pesca. Una manera diferent i dinàmica d'aprendre sobre aquest tresor de la Mediterrània.

Com i quan visitar les illes

Actualment les Illes Columbretes tenen un ús més turístic, on els visitants acudeixen a l'Illa Grossa, única illa visitable a causa de la fragilitat dels illots. Venen aquí a observar els seus paisatges increïbles i la seva flora i fauna. Aquestes illes són un hàbitat únic a tota la Mediterrània per la seva gran diversitat marina.

L'única illa visitable de l'arxipèlag de les columbretes és Illa Grossa i e Es pot visitar de dues maneres:

  • si disposeu d'embarcació
  • servei fins a l'illa mitjançant empreses turístiques amb vaixells Golondrines o Charters.

Consulteu AQUÍ tota la informació sobre els viatges. Surten vaixells turístics des de diferents ports, nosaltres hem ubicat la fitxa al Port de Castelló.

La visita a l'illa Grossa sempre és guiada i té una durada aproximada de 1:30 minuts i es fa un recorregut d'un 1,4 Km. AQUÍ teniu tota la informació de la ruta-visita.

 

 

+ País Valencià amb nens

 

 

INSTAGRAM