Què fem?

Font del Pou Bord

  1. Home
  2. »
  3. Font del Pou Bord
adreça:
carrer de la Bassa - Pujalt Anoia (l')

 

 

 

 

El Descobrim aquest a singular font gràcies al llibret dels espais de l'Anoia per a nens petits. S'hi arriba des del mateix nucli de Pujalt tot seguint un camí suau per pista. La font del Pou Bord està aixoplugada per una enorme roure que l'amaga una mica del camí. Excursió familiar i fàcils. Aprofiteu per visitar el poble aprendre una mica d'història i si voleu descobrir el cel des de l'observatori.

Font del pou Bord de Pujalt

  • Distància: 3 km.
  • Tipus de ruta: lineal
  • Dificultat: fàcil
  • Inici ruta: Pujalt carrer de la Bassa

Us agradaria visitar una presó, un refugi antiaeri, un observatori i una font al costat d’un roure majestuós? Doncs amb aquesta sortida tot això serà possible. Visitarem el poble de Pujalt i després seguirem la pista fins a arribar a la font del Pou Bord. Podeu anar-hi durant tot l'any però millor evitar quan faci molt fred o les hores de màxima calor de l'estiu.

Font del pou Bord de Pujalt

L'excursió no presenta cap tipus de dificultat i surt des del mateix nucli de Pujalt. Sortir pel carrer de la Bassa fins l'encreuament amb una pista, agafeu la pista i al primer trencall seguiu a la dreta. Al següent trencall que trobem, agafem el camí de la dreta, que ens portarà directament a la font.

Una font singular de pedra aixoplugada per un roure

Es tracta d'una font subterrània que recull l'aigua de la capa freàtica. S'hi accedeix a través d'unes escales tortuoses que descendeixen entre parets de pedra seca. Al final hi ha una obertura d'arc apuntat de pedra disposada a sardinell, que dóna pas a una petita cambra coberta amb volta de canó, feta amb pedra escairada i disposada en filades. Aquí hi ha una nova obertura que precedeix una galeria amb parets de pedra, on hi aflora l'aigua. L'entrada de la font queda coberta per una notable alzina inclinada que es recolza a la seva estructura. (info)

Memorial Exercit popular de Pujalt

Memorial Exercit popular de Pujalt

Si us agrada la història i voleu aprendre sobre la guerra civil a Pujalt teniu el refugi i el Memorial de l'exercit republicà.

24 excursions per l'Anoia amb nens petits

Excursions amb nens petits per l'Anoia amb la Dufa

Us deixem AQUÍ l'enllaç per seguir les 24 excursions per l'Anoia amb nens petits. Rutes curtes i fàcil per a cames petites i algunes aptes per fer amb cotxet.

 

Altres llocs d'interès

+rutes a fonts

sortir amb nens a l'Anoia