Què fem?

excursió d’Arbúcies a Sant Pere Desplà

 1. Home
 2. »
 3. excursió d’Arbúcies a Sant Pere Desplà
adreça:
Cra. de Santa Fe, 42 - Arbúcies Selva (la)
coordenades: 41.81807 / 2.5026047

 

 

 

L'excursió d'Arbúcies a Sant Pere Desplà segueix un itinerari circular que transcorre bàsicament per pista forestal, travessant boscos de ribera, castanyeredes i sureres. Una excursió fàcil que podeu fer durant tot l'any i que a l'estiu el recorregut ombrívol i la presència al final de la riera i la zona da la Corbadora li donen un atractiu afegit. L'església romànica es troba entre el massís del Montseny i les Guilleries i s'hi pot arribar en cotxe.

 

excursió d'Arbúcies a Sant Pere Desplà. Dades i mapa

 • Punt d'inici i final: Pavelló de Can Pons
 • Desnivell: 438 m
 • Distància: 13,8 km
 • Durada:3 hores
 • Tipus de ruta: circular
 • Dificultat: fàcil

ruta d'Arbúcies a Sant Pere Desplà

wikiloc Ajuntament d'Arbúcies

ruta d'Arbúcies a Sant Pere Desplà. Itinerari

La ruta s'inicia al pavelló de Can Pons en direcció a la riera d'Arbúcies i el parc de La Glorieta.

 • Cal deixar el tram asfaltat a la urbanització de la Joia del Montseny, per endinsar-se per pista cap al veïnat de la Poca Farina seguint paral·lelament  el Sot de Palau. El nom de Poca Farina fa referència a que era una zona poc atractiva per l'agricultura degut a la seva orografia i l'escassetat d'aigua..
 • Un cop passades les ruïnes de Can Fonoll (actualment amb una plantació recuperades d'oliveres) i la casa del Castell, deixarem la ruta senyalitzada amb senyals verdes (de Turisme de la Generalitat de Catalunya) per agafar drecera. Fins aquest punt la ruta a peu coincideix amb l'itinerari  marcat per a BTT. Cal estar atents a aquesta cruïlla, atès que seguim la senyalització farem una volta que allargarà la nostra ruta, tot i que arribaríem al  mateix punt final.
 • Continuant arribareu a l’església de Sant Pere Desplà es troba  en un pla prop de la casa pairal de Can Ferrer.
 • El camí de baixada ens permetrà completar una ruta circular amb un interessant final perquè recorrerem un tram de la riera d'Arbúcies, passant pel Molí de les Pipes( actualment un restaurant) i la Corbadora.

 

l'església de  Sant Pere Desplà

L’església de Sant Pere Desplà es troba  en un pla prop de la casa pairal de Can Ferrer. Els primers indicis que trobem de la seva existència daten de l'any 923. L'església d'estil romànic conserva un absis en perfecte estat i unes pintures que daten del segle IX.

ruta d'Arbúcies a Sant Pere Desplà

Totes les fotos de l'església son del web Art medieval, AQUÍ teniu l'enllaç i fotos i descripció de l'interior.

 

+ activitats i rutes per La Selva

+ Parc Naural del Montseny

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: