1. Home
  2. »
  3. Espai del Carro d’Anglesola
adreça: Av. Catalunya, 41
adreça:
Anglesola Urgell (l')
obert: tot l'any
telèfon: 973 308 006

 

 

 

L'Espai del Carro d'Anglesola ofereix una interessant col·lecció de carros, guarniments, eines agrícoles antigues i estris de la pagesia. S'hi poden trobar diferents tipus de carro que s'utilitzaven antigament (carro de pagès, trabuc, galera de vela, funerari, tartana,etc.), amb l'explicació de la funció a la que es destinaven i el seu procés de construcció.

Espai del Carro d'Anglesola

En el museu es recreen dos oficis, ja desapareguts i íntimament relacionats amb els vehicles i els animals que els menaven, el de carreter i el del baster. L'extensa col·lecció d'eines agrícoles permet conèixer totes les tasques que es desenvolupaven al llarg del cicle anual de la pagesia.

Interessant col·lecció de carros, guarniments, eines agrícoles antigues i estris de la pagesia. Dins del museu hi ha dos tipus d'oficis antics ja desapareguts, el baster i el carreter. S'intenta recrear un espai per reviure les experiències que van forjar el caràcter dels homes i dones de la població.
A l'espai del carro s'hi poden trobar diferents tipus de carro que s'utilitzaven antigament: carro de pagès, trabuc, galera de vela, funerari, tartrana, etc.

La festa dels Tres Tombs d'Anglesola forma part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

 

+ activitats i rutes Urgell

+ Centres d'Interpretació